Een lekker dessertje dat klaar is minder dan 30min, op en top fris en zomers en je kan eindeloos gaan variëren. Ja, deze mousse van abrikoos en mango is echt een leuk en lekker receptje dat je op eender welk moment van het jaar kan maken. Altijd handig om zo’n receptje achter de hand te hebben. Een leuk origineel receptje waar je zelf nog eindeloos mee kan gaan spelen.
Fruit feestje
Ik gebruikte in deze mousse zomerse abrikozen en mango, een heerlijke combinatie. Natuurlijk kan je hier zelf volop mee gaan spelen. Voeg eventueel nog wat perziken en/of frambozen toe. Of ga voor een combinatie van bessen. Tijdens de wintermaanden zijn er natuurlijk geen abrikozen of perziken voor handen, dan kan je deze ook perfect enkel met mango maken. Of gebruik abrikozen of perziken uit blik. Voeg eventueel nog wat passievruchtpulp toe voor een lekkere exotische toets.
Toppings
Ik werkte de mousse af met wat partjes abrikoos, frambozen en wat grof gehakte pistachenoten. Je zou ook je favoriete koekjes of je homemade granola kunnen verkruimelen en deze over de mousse strooien. Of bak een lekkere crunchy crumble.
TIP :
> Ik gebruikte in dit receptje ook wat roomkaas wat deze mousse een lichte “cheesecake” smaakje geeft. Je zou deze perfect kunnen vervangen door yoghurt.
Mousse van abrikoos en mango
Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine (ik gebruik Dr.Oetker)
- 200 gr mango (geschild)
- 200 gr abrikozen (ontpit) + extra
- 100 gr roomkaas
- 100 gr yoghurt
- 60 gr honing
- 1 tl vanille essence
- 1 el citroensap
- 1/2 tl zeste van citroen
- 200 ml room
- handvol pistachenoten en frambozen
Instructies
- Begin met de blaadjes gelatine te weken
- Snij de ontpitte abrikozen in kleinere blokjes en doe hetzelfde met de mango.Doe het fruit in een blender en mix tot een glad papje.Voeg de roomkaas, yoghurt, honing, vanille, citroensap en zeste van citroen toe. Mix tot een gladde crème.
- Giet zo'n 30ml room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat ietwat op kamertemperatuur komen. Giet dan bij het fruitpapje en meng nog even goed
- Klop de resterende room stijf op, voeg hier het fruitpapje aan toe en meng voorzichtig met een spatel. Meng niet te lang.Verdeel deze mousse over potjes of glazen en laat minstens 3h of langer opstijven.
- Vlak voor het serveren, werk de mousse af met wat plakjes abrikozen, frambozen en grof gehakte frambozen.Smakelijk