Ga terug
Mousse van abrikoos en mango. Een frisse lichte zomerse mousse op basis van abrikozen en mango. Een dessertje dat snel klaar is, makkelijk te maken en klaar in 30min. Je kan zelf kiezen welk fruit je verwerkt in deze mousse.

Mousse van abrikoos en mango

Een frisse lichte zomerse mousse op basis van abrikozen en mango. Een dessertje dat snel klaar is, makkelijk te maken en klaar in 30min. Je kan zelf kiezen welk fruit je verwerkt in deze mousse.
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 3 blaadjes gelatine (ik gebruik Dr.Oetker)
  • 200 gr mango (geschild)
  • 200 gr abrikozen (ontpit) + extra
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr yoghurt
  • 60 gr honing
  • 1 tl vanille essence
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 200 ml room
  • handvol pistachenoten en frambozen

Instructies
 

  • Begin met de blaadjes gelatine te weken
  • Snij de ontpitte abrikozen in kleinere blokjes en doe hetzelfde met de mango.
    Doe het fruit in een blender en mix tot een glad papje.
    Voeg de roomkaas, yoghurt, honing, vanille, citroensap en zeste van citroen toe. Mix tot een gladde crème.
  • Giet zo'n 30ml room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.
    Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat ietwat op kamertemperatuur komen. Giet dan bij het fruitpapje en meng nog even goed
  • Klop de resterende room stijf op, voeg hier het fruitpapje aan toe en meng voorzichtig met een spatel. Meng niet te lang.
    Verdeel deze mousse over potjes of glazen en laat minstens 3h of langer opstijven.
  • Vlak voor het serveren, werk de mousse af met wat plakjes abrikozen, frambozen en grof gehakte frambozen.
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, dessert, mango, snel klaar, zomer