Dip van blauwe kaas met meloen en ham

Dip van blauwe kaas met meloen en ham. Deze dip van blauwe kaas met meloen en ham is een leuk en makkelijk alternatief op de klassieke meloen met gedroogde ham. In deze versie opgeklopte blauwe kaas, mix van meloen en krokante ham. Een hapje klaar in minder dan 20min ideaal voor bij de borrel of apero.

Meloen met daarover gedroogde ham (meestal Parma ham) gedresseerd, een echte zomerse klassieker als hapje of voorgerecht. Een super simpele combinatie die blijft “macheren”. Dit hapje in de vorm van een dip van blauwe kaas met meloen en ham is een lekker en origineel alternatief. Het ideale receptje wanneer je eens net iets anders wilt dan de klassieke versie.

Easy Peasy

Meloen met ham, simpeler kan je het niet maken en dat is bij dit hapje evenzeer het geval. Een paar stappen meer, misschien duurt ie 10min langer maar ik garandeer je op 20min heb je deze dip voor je neus. De stappen zijn super simpel, vraagt weinig tijd of moeite en nog een handige “meal prep proof”.

Opgeklopte blauwe kaas

Slechts 3 ingrediënten heb je nodig voor de dip, het hoofdingredient is natuurlijk blauwe kaas. Ik koos voor een klassieke Gorgonzola, deze is vrij zacht van smaak. Wil je een iets pittigere blauwe kaas, ga dan voor Roquefort of Blue Stilton.
Blauwe kaas blijft natuurlijk iets uitgesprokener van smaak, maar wees gerust door de toevoeging van ricotta wordt de dip lekker romig en niet te pittig. Verder gaat er ook nog wat citroensap bij. Hou je echt van de pittige smaak, voeg dan wat minder ricotta toe.
Zoals gezegd slechts 3 ingrediënten en je blender/foodprocessor gaat al het werk voor je doen. Gewoon alles in de blender goeien en mixen/kloppen tot een gladde crème. Ik had jullie al laten kennismaken met opgeklopte feta, wel dit is daar een leuk en origineel alternatief op.

Meal prep proof

Zoals je kan zien gebruik ik geen partjes meloen maar een mix van verschillende soorten meloen in kleine blokjes gesneden. En de ham? Nee, die gaan we er niet gewoontjes “over draperen”. Deze gaan we eerst lekker krokant bakken in de oven.
Elk element kan je makkelijk een paar uur van tevoren al maken, bewaar alles apart en de samenstelling is in no-time klaar.

Dip van blauwe kaas met meloen en ham. Deze dip van blauwe kaas met meloen en ham is een leuk en makkelijk alternatief op de klassieke meloen met gedroogde ham. In deze versie opgeklopte blauwe kaas, mix van meloen en krokante ham. Een hapje klaar in minder dan 20min ideaal voor bij de borrel of apero.

Dip van blauwe kaas met meloen en ham

Deze dip van blauwe kaas met meloen en ham is een leuk en makkelijk alternatief op de klassieke meloen met gedroogde ham. In deze versie opgeklopte blauwe kaas, mix van meloen en krokante ham. Een hapje klaar in minder dan 20min ideaal voor bij de borrel of apero.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 sneetjes gedroogde ham (Ganda Ham, Parma Ham, Prosciutto …
  • 400 gr mix van meloen (watermeloen, Galia meloen, cantaloupe, …)
  • 150 gr blauwe kaas (Gorgonzola, Roquefort, …)
  • 150 gr ricotta
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de sneetjes gedroogde ham. Laat ze niet overlappen.
    Bak ze voor zo'n 5 a 7min in de oven. Haal dan uit de oven en laat afkoelen, tijdens het afkoelen worden ze verder krokant.
  • Verwijder de meloenpitten en snij de meloen(en) in kleine blokjes.
    Bewaar koel.
  • Doe de blauwe kaas, ricotta en sap van 1 citroen in een blender en mix tot een gladde crème voor zo'n 2min.
  • Lepel de opgeklopte blauwe kaas op een groot bord, spreid goed uit.
    Strooi hierover de blokjes meloen en verkruimel hierover de ham of je kan de ham ook in grote plakjes laten.
    Serveer met stokbrood.
    Smakelijk
Trefwoord apero, blauwe kaas, borrel, champignons, dip, hapje, meal preppen, meloen, snelle recepten, watermeloen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.