Het lekkerste vanille ijs

Lekker makkelijk recept voor Het lekkerste vanille ijs want niets zo lekker dan zelfgemaakt ijs. Ik deel hier de geheimen voor heerlijk romige vanille roomijs en waar je nog extra's aan kan toevoegen zoals chocolade, aardbeien, koekjes ... Het geheim is een vanillestok, verse melk en een nachtje laten staan
Naar recept gaan

Het lekkerste vanille ijs, want een zomer zonder ijs is zoals een … nee, dat is onbestaanbaar 😃. Onze fietstochtjes die staan altijd in het teken van ergens een gezellige koffiebar ontdekken en een lekker ijsje gaan smullen. Maar wist je dat je heel makkelijk zelf ijs kan maken? Oke, ergens eentje gaan eten is ook leuk maar geloof mij eenmaal je proeft van je zelf gedraaid vanille-ijs dan ben je instant bekeerd. Ik maak zelf al meer dan 10 jaar mijn eigen ijs en daarom ga ik jullie nu al mijn geheimen vertellen voor het lekkere ijs. Geloof mij, zelf ijs maken is super makkelijk, vraagt niet veel tijd of werk en ook geen hele ingrediënten lijst.

Geheim nummer 1 is, gebruik de zaadjes van een vanillestok. Maak geen ijs enkel en alleen op vanille extract. Je wilt de zwarte stipjes zien. Een extra geheim met de vanille, gooi de lege stok niet meteen weg want nu kom ik meteen bij het tweede “secret”. Het room-melk mengsel laat je best een nachtje in de koelkast staan met daarin de lege vanillestok. Zo ga je echt die heerlijke vanillesmaak krijgen.

Nog een geheim is de melk die je gebruikt. Er wordt steeds aangeraden om volle melk te gebruiken. En inderdaad maakt heel veel verschil, dan krijg je een heerlijke volle smaak. Echter ik gebruik verse melk en dat is mijn ultieme geheim voor het lekkerste vanille ijs. Ga eens in de buurt of op het internet zoeken waar je verse melk kan kopen. Veel boerderijen hebben tegenwoordig een automaat waar je verse melk kan verkrijgen.

Lekker makkelijk recept voor Het lekkerste vanille ijs want niets zo lekker dan zelfgemaakt ijs. Ik deel hier de geheimen voor heerlijk romige vanille roomijs en waar je nog extra's aan kan toevoegen zoals chocolade, aardbeien, koekjes ... Het geheim is een vanillestok, verse melk en een nachtje laten staan
Lekker makkelijk recept voor Het lekkerste vanille ijs want niets zo lekker dan zelfgemaakt ijs. Ik deel hier de geheimen voor heerlijk romige vanille roomijs en waar je nog extra’s aan kan toevoegen zoals chocolade, aardbeien, koekjes … Het geheim is een vanillestok, verse melk en een nachtje laten staan

Welke ingrediënten heb je nodig voor het Het lekkerste vanille ijs?

  • Vanillestok
  • Melk : probeer verse melk te gebruiken en anders volle melk (zeker geen magere melk)
  • Suiker : ik gebruik combinatie van gewone suiker & vanillesuiker
  • Eidooiers > gooi de eiwitten niet weg maar maak er bijvoorbeeld een pavlova mee of meringues. Of je kan eiwit ook invriezen (max. 3 maanden)
  • Room

Hoe maak je Het lekkerste vanille ijs?

Doe de melk in een kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ook toe. Gooi de vanillestok niet weg. Breng dit tot net onder het kookpunt. Roer regelmatig zodat de suiker kan smelten.

Doe ondertussen alvast de room in een mengkom samen met de lege vanillestok. Zet dit even opzij. Vervolgens doe je ook de eigelen in een andere mengkom.

Wanneer het melk mengsel bijna kookt, giet dit over de eigelen. Roer dit goed los. Giet dan alles terug in het kookpotje en laat dit al roerend ietwat indikken. Haal dan van het vuur en giet dit warme mengsel bij de room. Roer goed en dek dan de kom af met plasticfolie. Laat de vanillestok in dit mengsel zitten. Zet dit voor enkele uren of zoals mij een nachtje in de koelkast.

De volgende dag draai je ijs met je ijsmachine. Doe het ijs in een schaal en bewaar in de diepvries

Lekker makkelijk recept voor Het lekkerste vanille ijs want niets zo lekker dan zelfgemaakt ijs. Ik deel hier de geheimen voor heerlijk romige vanille roomijs en waar je nog extra's aan kan toevoegen zoals chocolade, aardbeien, koekjes ... Het geheim is een vanillestok, verse melk en een nachtje laten staan
Lekker makkelijk recept voor Het lekkerste vanille ijs want niets zo lekker dan zelfgemaakt ijs. Ik deel hier de geheimen voor heerlijk romige vanille roomijs en waar je nog extra's aan kan toevoegen zoals chocolade, aardbeien, koekjes ... Het geheim is een vanillestok, verse melk en een nachtje laten staan

Het lekkerste vanille ijs

Lekker makkelijk recept voor Het lekkerste vanille ijs want niets zo lekker dan zelfgemaakt ijs. Ik deel hier de geheimen voor heerlijk romige vanille roomijs en waar je nog extra's aan kan toevoegen zoals chocolade, aardbeien, koekjes … Het geheim is een vanillestok, verse melk en een nachtje laten staan
Gang dessert
Porties 1 liter

Equipment

  • ijsmachine

Ingrediënten
  

  • 400 ml melk (volle melk of verse melk)
  • 170 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 vanillestok
  • 6 eidooiers
  • 600 ml slagroom

Instructies
 

  • Doe de melk in een kookpotje en voeg er de suiker en vanillesuiker bij.
    Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ook toe. Gooi de lege vanillestok niet weg.
    Breng dit mengsel zachtjes naar het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Doe ondertussen de room alvast in een ruime kom samen met de lege vanillestok. Zet dit even opzij .
  • Doe ondertussen de eidooiers in een ruime mengkom en roer deze los.
    Wanneer het melk mengsel bijna kookt, giet je deze over de losgeklopte eidooiers. Roer goed los.
    Giet dan alles terug het kookpotje, zet op een middelhoog vuur en laat al roerend ietwat indikken.
    Giet dit warme mengsel dan in de kom met koude room en lege vanillestok.
    Dek de kom goed af met plasticfolie en zet voor enkele uren (ik doe altijd een nachtje) in de koelkast.
  • De volgende dag giet je het melk-room mengsel in je ijsmaker en draai het ijs.
    Schep alles in een schaal en zet in de diepvries.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, ijs, melk, room, roomijs, vanille, zomer, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.