Trifle met mascarpone en aardbeien, een simpel fris en zomers dessertje waar iedereen van zal smullen! Dat beloof ik jullie 😃. Een trifle is een typisch Engels dessert in laagjes en meestal ook geserveerd in glaasjes. Ik maakte dit dessert in één grote kom zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. Of hou de kom voor jou alleen 😉. De laagjes bestaan uit plakjes vanillecake, coulis van aardbeien en een mousse van mascarpone en fruit yoghurt. Een toetje dat klaar is in amper 30min, makkelijk uren van tevoren kan maken en ideaal voor grote groepen.
Nog meer lekkere dessertjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Trifle met mascarpone en aardbeien?
- Vanille cake of quatre-quarts cake : zelfgemaakt of kant-en-klaar
- Coulis : kant-en-klaar of zelfgemaakt. Ik gebruikte dit recept maar dan gemaakt met uitsluitend aardbeien. Gebruik je kant-en-klaar, meestal is deze gemaakt met frambozen en dit is natuurlijk ook lekker in dit receptje
- Aardbeien
- Mascarpone
- Fruityoghurt : ik gebruikte een fruityoghurt met aardbeien. Je kan ook eentje kiezen op basis van bessen. Probeer geen magere of light yoghurt te gebruiken
- Poedersuiker
- Room
Hoe maak je deze Trifle met mascarpone en aardbeien?
Zorg ervoor dat als je homemade cake en coulis gebruikt dat deze volledig zijn afgekoeld. Maak deze daarom 1 a 2 dagen op voorhand.
Begin dan met het maken van de mascarpone-yoghurt mousse. Doe hiervoor de mascarpone, fruityoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er vervolgens de coulis bij en meng nog even goed. Giet er dan de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse.
Snij alvast de cake in plakjes en schik een deel daarvan over de bodem van een ruime kom. Zorg dat de gehele bodem van de kom is bedekt met een laagje cake. Giet de helft van de coulis over de cake. De cake hoeft niet helemaal bedekt te zijn met de coulis. Schep hierop de helft van de mousse en spreid mooi egaal uit zodat de cake volledig is bedekt. Schik hierop opnieuw plakjes cake gevolgd door de rest van de coulis. Vervolgens schep je er de rest van de mousse op en spreid opnieuw mooi egaal uit.
Als laatste verwijder je de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verdeel deze over de mousse en zet in de koelkast. Je kan dit dessertje makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
Trifle met mascarpone en aardbeien
Equipment
- 1 grote kom (of individuele glaasjes)
Ingrediënten
- 1 Vanille cake (*)
- 1 portie coulis (**)
- 250 gr aardbeien
Mascarpone-yoghurt mousse
- 250 gr mascarpone
- 175 gr fruit yoghurt (***)
- 1 el poedersuiker
- 2 el coulis (**)
- 150 ml room
Instructies
- Zorg ervoor dat je vanillecake & coulis volledig is afgekoeld. Of gebruik kant-en-klare. TIP! Maak deze al zo'n 1 a 2 dagen op voorhand.
- Maak de mascarpone-yoghurt mousse eerst. Doe de mascarpone, fruityoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er dan 2el coulis bij en mix nog even los. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse.
- Snij de cake alvast in plakjes en schik deze over de bodem van een ruime kom. Zorg dat de gehele bodem bedekt is. Je zal de plakjes cake dus wat moeten scheuren en breken.Giet over de cake de helft van de coulis. De cake hoeft niet helemaal bedekt te zijn met de coulis. Schep hierop de helft van de mousse en spreid mooi egaal uit. Schik hierop opnieuw plakjes cake gevolgd door de rest van coulis. Schep er de rest van de mousse op en spreid mooi egaal uit.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer ze en verdeel over de kom. Zet in de koelkast tot voor het serveren. Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Smakelijk