Scampi’s met romige paprikasaus, een heerlijk smaakvol eenpansgerechtje dat thuishoort op je volgende weekmenu. Dit is echt een op en top zomers receptje waarin je het zuiden proeft. Een heerlijke gerechtje dan klaar is in amper 30min, alles in één pan en weinig afwas. En die saus is echt om duimen en vingers af te likken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Gewoon de klassiekers nl. ui, look, paprika, enkele kerstomaten, wat kruiden en mascarpone voor de romige toets. Met klassieke ingrediënten kan je de lekkerste receptjes maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechten? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Scampi’s met romige paprikasaus?
- Scampi’s : ben je geen fan van scampi’s dan zou je hier ook kippenblokjes voor kunnen gebruiken
- (Gerookt) Paprikapoeder
- Ui
- Paprika
- Look
- Kerstomaten
- Oregano (gedroogd)
- Basilicum (gedroogd)
- Kipbouillon
- Mascarpone
Hoe maak je deze Scampi’s met romige paprikasaus?
Begin met de scampi’s te mengen met wat gerookt paprikapoeder, peper en zout. Bak deze heel kort in een pan of stoofpot langs beide kanten. Schep dan uit de pan of pot, maak deze niet proper want hierin gaan we de saus maken.
Giet opnieuw wat olijfolie in de pan of stoofpot en stoof hierin blokjes ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken of te bruin worden. Pers de teentjes look uit en voeg toe samen met de kerstomaten, paprikapoeder, oregano en basilicum. Laat dit zachtjes sudderen voor zo’n 20min tot de paprika en kerstomaten mooi zacht zijn geworden. Vervolgens doe je alles in een blender (of je kan ook handmixer gebruiken) samen met de kipbouillon. Mix tot een gladde saus.
Giet dan de saus terug in dezelfde pan en voeg de mascarpone toe. Zet op een zacht vuurtje zodat de mascarpone kan smelten. Leg de scampi’s in de saus en laat deze nog even rustig doorwarmen.
Serveer dan direct met pasta of rijst
Scampi’s met romige paprikasaus
Ingrediënten
- 450 gr scampi's (gepeld & ontdarmd)
- 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Saus
- 1 grote ui
- 2 paprika's
- 4 teentjes look
- 200 gr kerstomaten (of +/- 2 tomaten)
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum (gedroogd) optioneel
- 200 ml kipbouillon
- 2 el mascarpone (of 100ml room)
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Verhit alvast een ruime pan of stoofpot met olijfolieMeng de scampi's met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Bak de scampi's heel kort aan beide kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep dan uit de pan of pot. TIP! Maak deze pot of pan niet proper
- Pel ondertussen de ui en hak in stukjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn omdat we de saus toch gaan mixenVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in blokjes. Dit hoeft ook niet super fijn te zijn. Pel de teentjes look Verhit opnieuw dezelfde pan met wat olijfolie en stoof hierin de ui en paprika aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden.Pers dan het teentje look uit en voeg toe samen met de kerstomaten, paprikapoeder, oregano en basilicum. Roer goed en laat zo'n 20min zachtjes sudderen tot de paprika en kerstomaten zachter is geworden en .Roer regelmatig en laat niet te bruin worden, dit zal voor een bittere smaak zorgen.
- Doe dan alles in een blender (of je kan ook een handmixer gebruiken) samen met de bouillon. Mix tot een gladde saus. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Giet de saus terug in de pan en voeg de mascarpone toe. Zet op een zacht vuurtje zodat deze kan smelten.Leg dan de scampi's in de saus en laat nog een paar minuten goed doorwarmen. Serveer dan direct met pasta of rijst. Smakelijk