Oktober , November en ook nog een beetje december zijn de pompoenmaanden bij uitstek en daar maak ik gretig gebruik van.
Van zo’n kloefer van een groente kan je heleboel lekkere gerechtjes maken en dan bedoel ik niet enkel de traditionele soep of pompoenpuree. Nee, pompoen is veel veelzijdiger dan dat. Ik verzamel hierbij mijn favoriete receptjes met deze oranje kastaar.
Marokkaanse pompoensoep met kokosmelk
Ik denk dat iedereen wel een kommetje pompoensoep lust? Dan moet je zeker deze versie eens proberen met veel smaak, een beetje beetje pittigheid en als verrassingselement kokosmelk.
> het recept kan je hier vinden
Gevulde Cannelloni met butternutpuree
Dikke pastabuizen gevuld met gehakt, spinazie en ricotta met daarbij een puree van butternut en natuurlijk afgewerkt met lekker veel kaas …. Zeg nu zelf dat dit echt hemels klinkt!

Mini-pompoencakejes met kaneelglazuur
Yes yes, je leest het goed … Pompoen in een cake, het kan allemaal. Zo veelzijdig is deze oranje kastaar!Door de toevoeging van de typisch “pumpkin spice” krijg je deze heerlijke kruidige cakejes.
Het recept kan je hier vinden