Zadenbrood met salade van witloof en forel

pittenbrood-met-witloof-forel-salad

Dit is nu echt eens een broodje naar mijn hart … Een broodje vol met power zonder je suf te hoeven kneden en uren te hoeven wachter eer het gerezen is.
Het recept heb ik van Sofie Dumont die het enkele weken geleden samen met Mrs. Sergio Herman in haar programma “Sofie in de keuken van”. Om eerlijk te zijn, kijk ik amper naar het programma maar heel toevallig stond het op toen ze dit brood bakte.

pittenbrood-met-witloof-forel-salad

Het brood bevat geen bloem of gist, wel uit amandelpoeder, pitten, zaden en eieren. Het enige wat je hoeft te doen is alles even mengen, in je bakvorm duwen en afbakken.
Je kan dit natuurlijk niet vergelijken met een gewoon brood, het is heel stevig, compact en ietwat zwaar maar wat is het lekker!
Krachtvoer zo kan ik het brood het beste omschrijven, met 1 a 2 sneetjes ben je echt voldaan.

pittenbrood-met-witloof-forel-salad

Gewoon met een beetje roomboter en een plakje kaas of hesp … Heerlijk! Of wat pindakaas.
Of deze salade met forel, witloof en avocado, perfect als lunch of als hapje voor de komende feestdagen bijvoorbeeld.

pittenbrood-met-witloof-forel-salad

Ingrediënten Zadenbrood

  • 360gr amandelpoeder
  • 240gr pompoenpitten
  • 240gr zonnebloempitten
  • 120gr chiazaad
  • 120gr sesamzaad
  • 120gr lijnzaad
  • 5 eieren
  • 2el olijfolie
  • Zout

Ingrediënten salade met witloof en forel

  • 1 sjalot
  • 1 citroen (sap)
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 lente-uitjes
  • 200gr gerookte forel
  • 1 avocado
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze Zadenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in met een beetje olie of boter. Bedek de bodem met een vel bakpapier.

Meng alle ingredienten voor het zedenbrood. Dit deeg is heel stevig en vast.
Schep dit in de cakevorm en duw goed aan.

Bak het brood 40min in de oven.
Ter info > dit brood zal niet meer rijzen tijdens het bakken.

Haal uit de oven en laat afkoelen,

Bereidingswijze Salade van witloof en forel

Pel de sjalot en snij fijn.
Doe het sap van 1 citroen bij de fijngesneden sjalot en kruid met peper en zout. Laat 15min marineren.

Hak de lente-uitjes ondertussen fijn.
Snij ook de forel in blokjes.
Snij het harde achterste gedeelte van de stronkjes witloof weg en snij het witloof in fijne reepjes.

Doe de lente-uitjes, forel en sneetje witloof bij de sjalot en citroensap. Meng even.
Snij op het laatste het vruchtvlees van de avocado in blokjes en doe bij salade van witloof en forel. Meng nog even voorzichtig.

Snij dunne plakjes van het zadenbrood en serveer hierbij de salade van witloof en forel

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.