Laten we al dippend het weekend ingaan met deze waanzinnig lekkere kipnuggets!
Oke, je zou naar het frituur kunnen gaan of naar McDonalds maar ze zullen nooit zo lekker zijn als mijn versie, dat kan ik jullie garanderen :-).
Wat maakt nou deze versie zo speciaal? …. het korstje.
Dat hemelse korstje bestaat uit fijngemalen chips, jaja je leest het goed chips.
Misschien niet het gezondste wat je kan bedenken maar wel kei lekker. We compenseren de chips door de nuggets te bakken in de oven ipv olie.
Zelf koos ik voor Kettle chips met Honey-Barbecue smaak, maar is je favoriet paprika of bolognese of gewoon zout dan gebruik je gewoon die.
Ingrediënten kipnuggets (3 a 4 personen)
- 100gr chips (ik gebruikte de Kettle chips smaak Honey-Barbecue)
- 125gr + 60gr bloem
- snuifje cayennepeper
- 60ml melk
- 2 eieren
- 3 kipfilets (in blokjes gesneden)
- Peper en zout
Ingrediënten honing-mosterddip
- 1kl mayonaise
- 4el griekse yoghurt
- 1el mosterd
- 1el honing
- snuifje zout
Bereidingswijze
Doe de chips, 125gr bloem, een snuifje cayennepeper en zout in een blender. Mix tot kruimels.
Doe in een kommetje.
Doe in een tweede kommetje de melk en eieren en kluts los.
Doe in een derde kommetje 60gr bloem.
Haal de blokjes kip eerst door de gewone bloem, dan door het eimengsel en als laatste door de chipskruimels.
Leg op een bakplaat belegd met bakpapier.
Bak de nuggets ongeveer 15min in de oven op 215 graden.
In de helft van de baktijd, draai de nuggets om zodat beide kanten een krokant korstje heeft.
Meng nog even vlug alle ingredienten van de dip.
Serveer de nuggets direct met de dip.
Smakelijk !