Hartige wafels met courgette & halloumi

Hartige wafels met courgette & halloumi

Wafels, ze hoeven niet altijd zoet te zijn. Je kan er ook super easy een hartige versie van maken en meteen groentjes in verstoppen. Hoe goed klinkt dat! Deze Hartige wafels met courgette & halloumi zijn het ideale en meteen ook een origineel doordeweeks gerechtje dat je in minder dan 30min op tafel zet. Je slaat meteen twee vliegen in één klap. Je hebt een snel voedzaam gerechtje EN je verwerkt er groente in. Geloof mij succes gegarandeerd bij zowel groot als klein want wafels dat is nu eenmaal altijd een feestje.

Deze courgettewafels kan je serveren als doordeweeks avondmaaltje maar je kan ook perfect kleine wafeltjes bakken en serveren als hapje of bak ze voor een brunch, ja ze kunnen zelfs als ontbijt. Veelzijdig zijn ze dus ook zeker en vast.
En wat eten we daar nu bij? Je kan ze full veggie houden en serveer er een simpele salade bij met eventueel nog een gepocheerd eitje.
Ik verkies voor de combinatie met gerookte zalm, een spiegeleitje en wat romige labneh (of ga voor wat Griekse yoghurt).

Hartige wafels met courgette & halloumi
Hartige wafels met courgette & halloumi

Hartige wafels met courgette & halloumi

Een origineel doordeweeks gerechtje met hartige wafels met courgette & halloumi
Gang Borrelhapje, brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 3 a 4 courgettes (je hebt zo'n 450gr geraspt nodig)
  • 100 gr halloumi
  • 125 ml karnemelk
  • 160 gr zelfrijzende bloem
  • 5 eieren + eventueel extra om te serveren
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 kl fijngehakte dille
  • 250 gr gerookte zalm
  • Labneh of griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Rasp de courgettes fijn, dit gaat het makkelijkste met een foodprocessor als je deze hebt.
    Laat de courgette even uitlekken in een zeef en dep goed droog met keukenpapier.
    Rasp ook de halloumi fijn (dit gaat ook het makkelijkste met een foodprocessor).
  • Doe de karnmelk en eieren in een mengkom en kluts even los.
    Voeg de bloem, bieslook, peterselie, dille, peper en zout toe. Meng goed tot een glad beslag.
    Voeg als laatste de geraspte courgette & halloumi toe. Meng nog even kort.
  • Verhit je wafelijzer en vet lichtjes in met olie of boter.
    Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin.
    Serveer de wafels direct met wat gerookte zalm, eventueel een spiegeleitje (of gepocheerd ei), wat labney (of griekse yoghurt).
    Smakelijk!
Trefwoord brunch, courgette, halloumi, hapje, wafels, zalm
Hartige wafels met courgette & halloumi

Fan van hartige wafels? Check dan zeker ook even volgende receptjes van hartige wafels :
> Aardappelwafels met garnalen en tomaat
> Wafels met Parmezaanse kaas
> Falafel wafels met hummus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.