Wentelteefjes met mascarpone en aardbeien

Wentelteefjes met mascarpone en aardbeien

Voor de Paasbrunch, voor bij het Paasontbijt, voor op een gewone zondagochtend, op woensdagnamiddag of gewoon op iedereen moment van de dag of week als je zin hebt in iets extra. Yes yes, deze wentelteefjes met mascarpone en aardbeien zijn een zalig extraatje waarmee je scoort bij zowel groot als klein. En is ook een handig gerechtje om restjes brood, sandwiches of croissants in te verwerken.

Verloren of gewonnen brood zoals wij hier in de Kempen tegen wentelteefjes zeggen is zo’n typisch “nostalgie” gerechtje, zo eentje dat je laat terugdenken aan je kindertijd. Toen was het nog gewoon met wat bruine suiker en was ik er niet zo “zot” van.

Van deze versie kan je alleen maar gek worden! Ik gebruikte in dit receptje briochebrood waardoor het echt luxe wentelteefjes worden. Natuurlijk kan je ook gewoon restjes brood, sandwiches of croissants gebruiken die je thuis hebt liggen. De wentelteefjes op zich worden volgens de klassieke manier gemaakt en gebakken, het zit hem allemaal in de extra’s. Geen bruine suiker als topping … wel een romige mascarponecrème en geroosterde aardbeien. Oh yes, super deluxe smaakvolle wentelteefjes!

Wentelteefjes met mascarpone en aardbeien

TIPS :
> Voor de geroosterde aardbeien, eens het rabarberseizoen terug van de partij is, kan je ook stukjes rabarber toevoegen. Is zelf nog een tikkeltje lekkerder!
> Ik gebruikte briochebrood in dit receptje maar je kan eender welk soort brood, sandwiches of croissants hiervoor gebruiken.
> Ik gebruikte karnemelk voor de wentelteefjes, dit zorgt voor een lekkere frisse smaak. Je kan natuurlijk ook gewone melk gebruiken.

Wentelteefjes met mascarpone en aardbeien

Heerlijke luxe wentelteefjes gemaakt met briochebrood geserveerd met een romige mascarponecrème en geroosterde aardbeien
Gang brunch, dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

Geroosterde aardbeien

  • 600 gr aardbeien
  • 2 el honing
  • 1 vanille stokje
  • 1 el citroensap
  • 1 tl oranjebloesemwater (optioneel)

Mascarponecrème

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2,5 el honing
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 1/2 tl vanille essence

Wentelteefjes

  • 8 sneetjes briochebrood (dik gesneden)
  • 200 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 20 gr suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • Boter

Instructies
 

Geroosterde aardbeien

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien in een ovenschaal.
    Overgiet met de honing, citroensap en 2el water.
    Snij de vanillestok open, voeg de zaadjes en de lege vanillestok toe en meng nog even kort.
    Rooster de aardbeien voor zo'n 20min tot ze mooi zacht zijn. Roer tijdens het roosteren af en toe door de aardbeien.
    Haal de geroosterde aardbeien uit de oven en laat ietwat afkoelen. De aardbeien zijn het lekkerst als ze nog wat lauw zijn.

Voor de mascarponecrème

  • Mix de mascarpone eerst even los en luchtig.
    Voeg de yoghurt, honing, zeste van sinaasappel en vanille toe.
    Meng nog even goed en bewaar koel.

Voor de wentelteefjes

  • Kluts de karnemelk los met de eieren, suiker, vanille essence en zeste van sinaasappel.
    Verhit een pan met een klontje boter.
    Haal de sneetjes brood door het ei-melk mengsel en bak ze mooi goudbruin in de pan.
  • Serveer de wentelteefjes met de mascarponecrème en de lauwe geroosterde aardbeien
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, brunch, mascarpone, ontbijt, pasen, wentelteefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.