Vandaag halen we ons wafelijzer nog eens boven voor deze hartige wafels met Parmezaanse kaas. Wafeltjes die je kan serveren als hapje voor bij de apéro maar kan ook perfect als avondmaal. De tijd dat we met ons wafelijzer enkel maar Brussels of Luikse wafels bakten, ligt toch al even achter ons. Een wafelrecept kan ook even goed hartig zijn en is even lekker als de zoete versie.
Met deze wafeltjes gaan we de Italiaanse tour op. Aan het deeg voegen we naast de Parmezaanse kaas ook Italiaanse kruiden (oregano, basilicum en rozemarijn) toe. En als topping heerlijk geroosterde groenten (courgette, aubergine, paprika en tomaatjes) en wat sneetjes gedroogde ham.
Als gedroogde ham, koos ik geen Italiaanse ham maar eentje uit ons eigen landje nl. Polderlander.
Ingrediënten
- 125gr bloem
- 2tl bakpoeder
- 1 ei
- 240ml melk
- 50gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
- 1el + 1kl Italiaanse kruiden
- 1 paprika
- 1 aubergine
- 1 (kleine) courgette
- 250gr kerstomaten
- 1 teentje look
- 1 sjalot
- 1kl Balsamico azijn
- +/- 12 sneetjes gedroogde ham
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Begin met de geroosterde groenten.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snij de paprika, courgette en aubergine in kleine blokjes.
Halveer de kerstomaten.
Pel de sjalot en snij in dunne reepjes.
Pel de look en hak fijn.
Doe alle groenten in een ruime ovenschaal. Voeg 1el Italiaanse kruiden toe samen met de balsamico azijn, peper, zout en een royale scheut olijfolie. Hussel een beetje door elkaar.
Rooster de groenten voor zo’n 25min. Hussel regelmatig door de groenten.
Ondertussen kan je de wafels maken.
Meng de bloem en bakpoeder. Voeg het ei, melk, Parmezaanse kaas, 1kl Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Mix tot een mooi glad deeg.
Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in en bak mooi goudbruine wafels.
Serveer de wafels met de geroosterde groenten, sneetjes gedroogde ham en werk af met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Smakelijk