Vandaag gaan we de exotische kant op met deze zalige wentelteefjes met kokos en mango. Ideaal om te serveren als ontbijt of als tussendoortje. Heerlijke fluffy wentelteefjes gebakken in de oven met daarbij een frisse originele saus op basis van mango en kokosmelk. Nog een vleugje honing om af te werken en je hebt toch echt wel zalig schoteltje wentelteefjes 🙂
Ja, je ziet het dus goed, deze wentelteefjes worden in de oven gebakken. Een wentelteefjes ovenschotel om concreet te zijn :-). Je stapelt de sneetjes brood in een ovenschotel, overgieten met het klassieke melk-ei mengsel, even laten weken en bakken maar. Super handig en je kan ondertussen iets anders doen, vind ik altijd wel een pluspunt.
Ingrediënten wentelteefjes
- 400ml kokosmelk
- 200ml melk (gewone melk of amandelmelk)
- 3 eieren
- 1,5tl vanille essence
- 12 sneetjes brood
- 2el honing + extra om te serveren
- 1el kokospoeder
Ingrediënten kokos-mango saus
- 250gr mango + extra om te serveren
- 300ml kokosmelk
- 1el limoensap
- 1el honing
- 1el chiazaad
Bereidingswijze
Begin met het maken van de saus.
Doe de mango (geschild en ontpit), kokosmelk, limoensap en honing in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg het chiazaad toe, meng even en zet in de koelkast.
Kluts de kokosmelk, melk, eieren, vanille essence en honing los.
Vet een ovenschaal een beetje in, schik hierin de sneetjes brood en overgiet met het melk-ei mengsel. Laat zo’n 20min intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Strooi het kokospoeder over de wentelteefjes en zet in de oven.
Bak voor zo’n 30 a 35min in de oven.
Eenmaal mooi goudbruin en gaar gebakken, haal uit de oven en serveer direct met nog wat verse blokjes mango en de saus.
Smakelijk