Biscuit met mascarpone en bramen

Biscuit met mascarpone en bramen

Jarig? nee …
Iets te vieren? nee eigenlijk ook niet
Er moet niet altijd een speciale reden zijn om een feestelijk taartje te maken, je moet gewoon van elke dag genieten en van elke dag een feestje maken vind ik. Dus daarom zonder enige reden deze feestelijke biscuit met mascarpone en bramen. Dit taartje ziet er misschien spectaculair uit maar geloof mij hij is echt niet zo moeilijk om te maken. Iedereen kan deze zo maar op tafel toveren, ik beloof het je 😀

Biscuit met mascarpone en bramen

Achter de sigarenkoekjes bevindt zich dus een luchtige biscuit op smaak gebracht met wat kaneel. Een bisciut die voor de rest slechts uit 3 ingrediënten vraagt namelijk eitjes, suiker en bloem. Een biscuit dat vraagt ook om een romige rijkelijke vulling en die is dus ook aanwezig. Een crème op basis van mascarpone met daaronder wat coulis van bramen gemengd.
De biscuit smeer je op het laatste helemaal in met de mascarpone crème maar dat hoef je echt niet perfect recht en perfect te doen… want rondom zet je een rijtje van de bekende sigarenkoekjes (of je kan ook lange vingerkoekjes gebruiken).

Biscuit met mascarpone en bramen
Biscuit met mascarpone en bramen
Biscuit met mascarpone en bramen
Biscuit met mascarpone en bramen

Ingrediënten biscuit

 • 3 eieren
 • 100gr suiker
 • 100gr zelfrijzende bloem
 • 1/2tl kaneel
 • 1/2tl vanille essence
 • extra : 2 springvormen +/- 18cm of je kan ook 1 springvorm gebruiken (ook 18cm)

Ingrediënten crème

 • 150gr bramen (vers of diepvries)
 • 50gr suiker
 • 500gr mascarpone
 • 100ml room
 • 150gr poedersuiker
 • 1tl zeste van citroen
 • 150gr bramen vers + extra
 • Sigarenkoekjes

Bereidingswijze

Begin met het maken van de biscuit.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm(en) met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
Doe de eieren en de suiker in een mengkom (van je keukenmachine) en klop voor zo’n 10min tot een wit-schuimige massa. Voeg de bloem, kaneel en vanille toe en spatel dit onder het mengsel. Meng voorzichtig en niet te lang.
Giet het deeg in de bakvorm(en) en bak voor zo’n 25min in de oven.
Als de cake gaar is , haal uit de oven. Laat even afkoelen en ontvorm dan voorzichtig. Laat verder volledig afkoelen.

Voor de vulling.
> Doe de bramen (150gr) en 50gr suiker in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur. Laat zo’n 10min zachtjes sudderen tot een dikke compote.
Haal dan door een zeef en vang het sap op.
Laat het sap helemaal afkoelen. Wat overblijft in de zeef, gaan we niet meer gebruiken.
> Doe de mascarpone in een mengkom (van je keukenmachine) en klop los en luchtig. Voeg de poedersuiker, room en zeste van citroen toe. Klop tot een gladde crème. Spatel dan het afgekoelde sap onder de crème.

Voor de samenstelling.
> Heb je slechts 1 bakvorm gebruikt, snij de biscuit dan horizontaal doormidden zodat je 2 helften hebt.
> Heb je 2 aparte bakvormen gebruikt, snij dan van beide biscuits de bovenkant wat bij zodat je een mooi egaal vlak hebt.
> Neem de eerste helft of eerste biscuit en leg op een serveerbord. Smeer in met wat crème en strooi hierover de bramen. Leg hierop de tweede biscuit of biscuit helft. Druk voorzichtig aan. Smeer de taart helemaal in met de rest van de crème. Je hoeft dit niet perfect glad te doen aangezien rondom nog koekjes komen en bovenaan bramen.
> Schik de koekjes rondom
> Werk de cake bovenaan nog af met wat extra bramen
> Bewaar de taart koel

Smakelijk!

2 thoughts on “Biscuit met mascarpone en bramen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.