3 a 4courgettes (je hebt zo'n 450gr geraspt nodig)
100grhalloumi
125ml karnemelk
160grzelfrijzende bloem
5eieren+ eventueel extra om te serveren
2elfijngehakte bieslook
2el fijngehakte peterselie
1klfijngehakte dille
250grgerookte zalm
Labneh of griekse yoghurt
Peper en zout
Olijfolie
Instructies
Rasp de courgettes fijn, dit gaat het makkelijkste met een foodprocessor als je deze hebt. Laat de courgette even uitlekken in een zeef en dep goed droog met keukenpapier.Rasp ook de halloumi fijn (dit gaat ook het makkelijkste met een foodprocessor).
Doe de karnmelk en eieren in een mengkom en kluts even los.Voeg de bloem, bieslook, peterselie, dille, peper en zout toe. Meng goed tot een glad beslag.Voeg als laatste de geraspte courgette & halloumi toe. Meng nog even kort.
Verhit je wafelijzer en vet lichtjes in met olie of boter.Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Serveer de wafels direct met wat gerookte zalm, eventueel een spiegeleitje (of gepocheerd ei), wat labney (of griekse yoghurt). Smakelijk!