Aardappelwafels met garnalen en tomaat

Aardappelwafels met garnalen en tomaat

Tomaat-garnaal met daarbij lekkere versie frietjes, een echte klassieker, een echte heerlijke klassieker! Deze aardappelwafels met garnalen en tomaat is daar een leuk origineel alternatief op. De garnaaltjes en tomaten blijven zoals ze zijn, de frietjes vervangen we door aardappelwafeltjes. Ideaal voor mensen die geen friteuse hebben (waaronder mezelf) en voor wie nog wat aardappelpuree van de vorige dag overhebben.

Aardappelwafels met garnalen en tomaat

Creatief zijn met restjes noem ik dat 🙂 .Ja van restjes, kan je vaak nog heel lekkere creaties maken de volgende dag. Natuurlijk, een aardappelpuree is vlug gemaakt als je nu geen restjes hebt.

Aardappelwafels met garnalen en tomaat

En wat is echt onmisbaar bij een tomaat-garnaal en frietjes of in dit geval aardappelwafels … zicht op het zeetje misschien? Ja ook, maar ik heb het over een “goei kwak” mayonaise, lekkere mayonaise om precies te zijn.
Ik mocht zo pas kennismaken met de nieuwe mayonaises van het Belgische familiebedrijf Vandemoortele en ik was “very impressed”! Ze zijn niet alleen lekker, ze hebben ook het clean label. Dus geen kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd worden. Vandemoortele heeft 5 smaken op de markt : smoked, groene peper, fijne kruiden, mosterd, met citroen en mijn favoriet met ei.

Aardappelwafels met garnalen en tomaat
Aardappelwafels met garnalen en tomaat

Ingrediënten (4 personen)

 • 600gr aardappelen (bloemige)
 • 35gr bloem
 • 1 ei
 • 2el bieslook
 • 2el peterselie
 • 1/2tl zeste van citroen
 • 500gr grijze garnalen
 • 500gr kerstomaten
 • Peper en zout
 • Azijn
 • Mayonaise
 • Olie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
Pureer de aardappelen en laat volledig afkoelen.

Eenmaal afgekoeld voeg de bloem, ei, bieslook, peterselie, zeste van citroen, peper en zout toe. Meng goed.

Verwarm je wafelijzer en vet in met wat olie.
Bak mooie goudbruine wafeltjes (baktijd is zo’n 5min)

Halveer ondertussen de kerstomaten, breng de tomaten op smaak met wat peper, zout en een klein scheutje azijn.

Serveer de wafeltjes met de tomaten, garnalen en een “goei kwak” mayonaise. Je kan ook de tomaatjes, garnalen en mayonaise op voorhand al mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.