Tomaat-garnaal met daarbij lekkere versie frietjes, een echte klassieker, een echte heerlijke klassieker! Deze aardappelwafels met garnalen en tomaat is daar een leuk origineel alternatief op. De garnaaltjes en tomaten blijven zoals ze zijn, de frietjes vervangen we door aardappelwafeltjes. Ideaal voor mensen die geen friteuse hebben (waaronder mezelf) en voor wie nog wat aardappelpuree van de vorige dag overhebben.

Creatief zijn met restjes noem ik dat š .Ja van restjes, kan je vaak nog heel lekkere creaties maken de volgende dag. Natuurlijk, een aardappelpuree is vlug gemaakt als je nu geen restjes hebt.

En wat is echt onmisbaar bij een tomaat-garnaal en frietjes of in dit geval aardappelwafels … zicht op het zeetje misschien? Ja ook, maar ik heb het over een “goei kwak” mayonaise, lekkere mayonaise om precies te zijn.
Ik mocht zo pas kennismaken met de nieuwe mayonaises van het Belgische familiebedrijf Vandemoortele en ik was “very impressed”! Ze zijn niet alleen lekker, ze hebben ook het clean label. Dus geen kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd worden. Vandemoortele heeft 5 smaken op de markt : smoked, groene peper, fijne kruiden, mosterd, met citroen en mijn favoriet met ei.


Ingrediƫnten (4 personen)
- 600gr aardappelen (bloemige)
- 35gr bloem
- 1 ei
- 2el bieslook
- 2el peterselie
- 1/2tl zeste van citroen
- 500gr grijze garnalen
- 500gr kerstomaten
- Peper en zout
- Azijn
- Mayonaise
- Olie
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
Pureer de aardappelen en laat volledig afkoelen.
Eenmaal afgekoeld voeg de bloem, ei, bieslook, peterselie, zeste van citroen, peper en zout toe. Meng goed.
Verwarm je wafelijzer en vet in met wat olie.
Bak mooie goudbruine wafeltjes (baktijd is zo’n 5min)
Halveer ondertussen de kerstomaten, breng de tomaten op smaak met wat peper, zout en een klein scheutje azijn.
Serveer de wafeltjes met de tomaten, garnalen en een “goei kwak” mayonaise. Je kan ook de tomaatjes, garnalen en mayonaise op voorhand al mengen.