Kleine gelukjes … zo noem ik mijn dagelijkse ochtend fietstochtjes. Vertrekken wanneer de zon net opkomt, de zonsopgang bewonderen. Onderweg reeën op de fietspad zien staan, verschillende reigers spotten langs het kanaal waarlangs ik dagelijks fiets. Ja, dat is mijn dagelijks gelukmomentje. Elke dag dezelfde tour, elke dag genieten. Eenmaal terug thuis, tijd voor het volgende geluksmomentje … mijn ontbijtje. Nog zoiets waar ik echt van kan genieten toch zeker als dat deze chocolade pannenkoeken zijn.
Super fluffy pannenkoeken, die trouwens 100% vegan zijn, waarbij je gewoon alle ingredienten maar even dient te mengen. Of je kan ze ook gewoon in een blender doen en mixen. Super snel klaar, weinig moeite en super lekker.
Doe daarbij nog wat kokosyoghurt (krijg je een bounty smaakje) en wat homade chocolade granola en smullen maar!
Ingrediënten (+/- 7 a 8 kleine pannenkoekjes)
- 150gr speltbloem
- 1el bakpoeder
- 2el cacaopoeder
- 3el maple syrup (of agavesiroop of honing)
- 1el kokosolie (+ extra om pan in te vetten)
- 1tl citroensap
- 1tl vanille
- 240ml amandelmelk (of gewone melk)
- extra om te serveren : yoghurt + granola + vers fruit
Bereidingswijze
Meng de speltbloem met het bakpoeder en cacaopoeder.
Voeg de maple syrup, gesmolten eetlepel kokosolie, citroensap, vanille en amandelmelk toe. Meng tot een glad (redelijk dik) beslag.
Verhit een pan, vet in met wat kokosolie en doe ongeveer 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het beslag in de pan. Bak mooi goudbruin. Als je luchtbelletje ziet, draai dan voorzicht om.
Doe hetzelfde met het resterende deeg.
Serveer met yoghurt, vers fruit en wat granola
Smakelijk