Chocolade granola

Chocolade granola

Moet er nog een nieuw receptje zijn voor homemade granola?
Ja, tuurlijk!!!
Je kan gewoon niet genoeg receptjes of ideetjes hebben voor zelfgemaakte granola want “homemade granola” is gewoon “the best”! Je kiest gewoon zelf wat je er allemaal indraait en hoe gezond je de granola wilt. Iets wat je niet hebt met de pakjes uit de supermarkt, die allemaal bomvol toegevoegde suikers zitten. Dus zelf maken, is de boodschap! En ik denk dat ik iedereen wel kan verleiden tot het maken van deze chocolade granola.

Chocolade granola

Gewoon al met het lezen van het woord chocolade, ben je mee :-).
Wie wil z’n dag nu niet beginnen met chocolade?
De basis van de granola bestaat uit standaard ingredienten waar je eigenlijk zelf nog mee kan spelen. Ik ga bijna altijd standaard voor noten, havermout, lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad en kokosvlokken. Maar je hoeft deze niet perse allemaal toe te voegen, hier kan je echt met spelen naar eigen “goesting”.
Bij deze droge ingredienten gaat dan een papje bij van gesmolten kokosolie, cacao, honing ennnnnn pindakaas. Ja, hier ben ik weer met mijn pindakaas maar wees gerust van die pindakaas proef je echt niets. Hij gaat er gewoon mee voor zorgen dat de ingredienten wat gaan plakken en zorgt mee voor een crunchy touch.
En natuurlijk vergeet op het laatste als de gebakken granola helemaal is afgekoeld, de chocoladedruppels niet! Het belangrijkste ingredient 😉

Chocolade granola

Serveertip > Maak een gezonde bananasplit. Snij een banaan in twee, doe hierop wat griekse yoghurt, wat verse bessen en werk af met chocolade granola.

Chocolade granola
Chocolade granola
Chocolade granola
Chocolade granola

Ingrediënten

 • 250gr noten (mix amandelen, hazelnoten, pecannoten, …)
 • 150gr havermout
 • 75gr lijnzaad
 • 25gr pompoenpitten
 • 2el chiazaad
 • 2el kokosvlokken
 • 4el honing
 • 3el kokosolie
 • 75gr pindakaas
 • 30gr cacao
 • 100gr pure chocoladedruppels (of reep chocolade in stukjes gehakt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe de honing, kokosolie, pindakaas en cacao in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Roer goed zodat dat olie kan smelten en pindakaas zacht wordt. Roer tot een glad papje.

Hak de noten grof en doe in een kom samen met de havermout, lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad en kokosvlokken. Meng goed.
Giet hierbij het papje van gesmolten kokosolie-pindakaas-honing-cacao.
Meng goed, stort dit mengsel op de bakplaat en spreid goed uit.
Bak de granola mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 15min. Hussel tijdens het bakken af en toe door de granola.

Haal de gebakken granola uit de oven en laat volledig afkoelen.
Als de granola volledig is afgekoeld, voeg de chocoladedruppels (of een reep chocolade in stukjes gehakt) toe en meng goed.
Bewaar de granola luchtdicht

Smakelijk!

Chocolade granola
Chocolade granola
Chocolade granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.