«

»

Bericht afdrukken

Wortelkoekjes

De feestdagen zijn nu echt officieel gedaan, spijtig genoeg. De sombere, lange en donkere maand januari is volop bezig, alhoewel het dit jaar voor mezelf wel meevalt. Ik ben mij momenteel zo hard aan het verdiepen in mijn nieuwe functie op m’n werk dat ik amper de tijd heb om stil te staan dat we in de sombere maand januari zijn en met allemaal nog goede voornemens in ons hoofd.

wortelkoekjes

Aan goede voornemens doe ik zelf niet mee, ik doe gewoon heel het jaar mijn best om zo gezond
(en daar horen ook “cheat days” bij ) mogelijk door te komen.
Ik hou net zoals jullie ook van desserts, chocolade, cake … alles waar suiker, bloem en eieren in zit zeg maar.
En deze mijd ik ook niet, enkel hou ik deze zoetigheden voor in het weekend.
Tijdens de week zorg ik ervoor dat ik steeds iets voedzaam bij de hand heb om tussendoor te kunnen smullen.
Wat zelfgemaakte granola, dadelballetjes of deze heerlijke wortelkoekjes.
Het blijft natuurlijk een koekje enkel ietwat voedzamer gemaakt.
Geen gewone bloem maar een mix van havermout en speltmeel, gewone suiker werd
vervangen door maple syrup en kokosolie in plaats van boter.
Het maken ervan is een kinderspel. Alles even mengen, je hoeft zelfs niet te kneden of het deeg laten opstijven.
Het deeg is iets natter dan normaal maar met behulp van een ijsschepper vorm je de koekjes.

wortelkoekjes

Ingrediënten

  • 100gr havermout
  • 22gr speltbloem (of gewone patisseriebloem)
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • snuifje gemberpoeder
  • 225gr gerapste wortel *
  • 125gr pecannoten (grof gehakt)
  • 40gr rozijnen
  • 120ml maple syrup
  • 120ml gesmolten kokosolie

*deze mag je nog iets fijner hakken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met een veel bakpapier.

Meng de havermout met de speltbloem, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder.
Voeg de geraspte wortel, pecannoten en rozijnen toe. Meng goed.

wortelkoekjes

Meng de gesmolten kokosolie met de maple syrup en voeg dit toe
aan het mengsel van bloem-noten-vruchten. Meng goed.
Dit deeg is aan de plakkerige en loperige kant dan normaal deeg voor koekjes.
Schep met behulp van een ijsschep, bolletjes deeg op de bakplaat. Je hoeft dit niet aan te duwen.

wortelkoekjes

Bak de koekjes mooi goudbruin in ongeveer 15min.
Haal uit de oven en laat eerst afkoelen op de bakplaat,
alvorens ze op een rooster te leggen en verder te laten afkoelen.
Bewaar de koekjes luchtdicht

Smakelijk!

wortelkoekjes

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/tussendoortjes/wortelkoekjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.