Bananencake met nutella & 3 jaar Elien’s Cuisine

Elien's Cuisine

Een nieuw jaar, een andere job en de derde verjaardag van mijn blog!
Ja, Elien’s cuisine blaast vandaag 3 kaarsjes uit. Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik 3 jaar geleden nu met bevende handjes mijn eerste blogpost publiceerde. Met totaal geen verwachtingen en van het principe “we zien wel wat het wordt of wat er van komt”. Een gewone hobby zoals een ander, de ene gaat tennissen de andere gaat bloemschikken … en ik wilde gewoon mijn dagdagelijkse receptjes die hier op tafel komen en m’n enthousiasme voor het koken gewoon delen met mensen die ook gek zijn van koken en bakken of gewoon nood hebben aan wat dagdagelijkse inspiratie.

Bananencake met nutella

Nu zijn we drie jaar verder en nog steeds deel ik met heel veel plezier en passie al mijn receptjes die hier op tafel komen. En nog steeds van het principe dat dit een gewone hobby is en waarbij “niets moet, alles mag”.
Ja, ik krijg regelmatig uitnodigingen voor leuke events of een aanbieding voor een samenwerking met een merk. Iets waar ik telkens enorm vereerd om ben want ik blijf een “kleintje” in heel het bloggers imperium.
Zeg ik op alles ja wat er in mailbox komt? Nee! In het begin zeg je natuurlijk op alles ja, het voorbije jaar ben ik daarin iets geminderd. Gewoon omdat ik mezelf wil blijven en gewoon wil doen waar ik zin in heb. Als ik ja zeg, dan is het iets waar ik achter sta of dagdagelijks gebruik. Zo was ik het afgelopen jaar Solo blogster, een product dat ik als “baking addict” echt wel wekelijks gebruik. Dus was het voor mij logisch en heel snel duidelijk dat ik gewoon ja moest zeggen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Bananencake met nutella

Het afgelopen jaar vonden ook de allereerste foodblog awards plaats.
Maar liefst 90 foodblogs dingden mee naar een nominatie in 5 categorieën. We mochten zelf 2 categorieën aangeven voor nominatie. Mijn keuze was vlug gemaakt “baking & sweets” en “foodphotography”.
Helaas geen nominatie voor mijn foodblog dit jaar. Erg? Nee, als je geen verwachtingen hebt dan kan je moeilijk teleurgesteld zijn eerder nog meer gemotiveerd om volgend jaar terug mee te  dingen naar een nominatie. Vooral in m’n fotografie ben ik mij volledig aan het smijten en heel hard aan het amuseren (dat was ooit anders). Niet te veel toeters en bellen meer of te veel kleur … het is allemaal strakker en witter geworden en waarbij het eten helemaal uitspringt. Niet te veel gedoe meer, gewoon “to the point” zoals ik het graag heb en zoals ikzelf ook ben..

Bananencake met nutella

Lieve volgers, jullie wil ik natuurlijk ook bedanken om zo talrijk mijn blog te volgen.
Elke maand zie ik de bezoekersaantallen stijgen en ook jullie positieve reacties op de receptjes, iets wat mij steeds enorm veel deugd doet. Dus DANK-U-WEL!
Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart en daarom dit kleine bommetje van
formaat! Een heerlijke bananencake met daartussen een vulling met Nutella …
dat is pas een verjaardag in stijl vieren!

Bananencake met nutella

Ingrediënten bananencake

 • 4 eieren
 • 100gr bruine suiker
 • 400ml zonnebloemolie
 • 420gr bananen (geplet) +/- 4 a 5 stuks
 • 270gr zelfrijzend bakmeel
 • vanille essence

Extra > springvorm +/- 20cm (of eventueel 2 als je deze hebt) + bakpapier

Ingrediënten nutellavulling

 • 225gr boter (op kamertemperatuur)
 • 250gr nutella
 • 50ml room
 • 50gr poedersuiker
 • Optioneel > extra room + poedersuiker om af te werken

Bananencake met nuttela-7

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van de springvorm(en) met een stuk bakpapier).

Doe de eieren, bruine suiker; olie, geplette bananen en vanille essence in een mengrkom (of gebruik je keukenmachine) en klop even los tot een glad beslag.
Je hoeft dit echt niet luchtig of schuimig op te kloppen (dit lukt niet omwille van de olie)
Voeg in porties het bakmeel toe en meng goed tot een mooi glad deeg.
Giet het deeg in de bakvorm(en) en bak de cake ongeveer 40 a 45 min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Voor de nutellavulling, doe de boter en nutella in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop luchtig. Schraap de zijkanten zeker even los tijdens het kloppen.
Giet hierbij de melk en de poedersuiker en meng nog even goed.

Bananencake met nuttela-7

Schep de nutellavulling of spuit ze met een spuitzak op de cake.
Je kan eventueel de cake nog doorsnijden dan heb je een laagjes cake.
Of als je met 2 bakvorm had gewerkt dan heb je ook een mooie laagjescake.
Eventueel kan je de cake nog verder afwerken met opgklopte room.

Smakelijk!

Bananencake met nuttela-7

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.