Healthy Dadel-pistache truffels

dadel-pistache truffels-1

Maandagavond kwam ik thuis en stond er een postpakketje te wachten op mij … spannend !! Ik dacht eerst van ” ik heb de voorbije dagen toch niks online gekocht  …”. Toen ik mijn pakketje openmaakte, was ik aangenaam verrast … het waren namelijk de Yogi & Yousef’s 100% natuurlijke dadel snackboxjes. Ik ben al langer fan van dadels, maar de sukkary dadels van Yogi en Yousef zijn gewoon fenomenaal lekker en ook nog eens supergezond.

dadel-pistache truffels-1

Yogi & Yousef is gestart als een samenwerking tussen 2 vrienden nl. Jochem (Yogi) uit Nederland en Yousef uit Saoudi Arabië. Zij verkopen 100% natuurlijke sukkary dadels, deze zijn een nieuwe soort in Europa.
Waar kan je nu deze heerlijke dadels kopen?
In Nederland zijn er verschillende geselecteerde cafés en traiteurzaken die ze verkopen (kan je terugvinden via http://www.yogiyousef.com/nl/waar-te-koop/)
Ben je net zoals mij uit België of een andere locatie dan kan je ze ook online bestellen via https://yogiyousef.luondo.nl/nl

dadel-pistache truffels-1

Ik eet dadels heel graag als tussendoortje of als vervanging van een koekje bij de koffie. Tegenwoordig zie ik op de foodblogs die ik volg vaak receptjes passeren om dadelballetjes te maken. Met het krijgen van dit pakketje vol heerlijke dadels, ben ik ook aan de slag gegaan en heb ik deze heerlijke dadel-pistache truffels gemaakt. Ik vond het woord truffel iets mooier en chiquer dan balletjes. En omdat het morgen moederdag is, kan dit wel eens een leuk en origineel cadeautje zijn.

 

dadel-pistache truffels-1

Ingrediënten (15 truffels)

  • 220gr dadels* (ik heb sukkary dadels gebruikt van Yogi en Youssef)
  • 115gr amandelmeel
  • 2 a 3el sinaasappelsap
  • 2el cacaopoeder
  • 70gr pistachenoten ongezouten (fijngemalen)
  • Snuifje grof zeezout

* je zou ook medjool/medjoul dadels kunnen gebruiken

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten (behalve de pistachenoten) in een blender en mix tot 1 vaste samenhangende massa (ongeveer 2 a 3min mixen en regelmatig de kanten vrijmaken).

dadel-pistache truffels-1
Mix tot 1 vaste samenhangende massa

Maal de pistachenoten fijn in de blender.

Rol balletjes van het dadelmengsel en rol ze door de fijngemalen pistachenoten.

dadel-pistache truffels-1
Rol balletjes van het dadenmengsel en rol ze door de fijngemalen pistachenoten

Leg de balletjes/truffels op een bord en zet een uurtje in de koelkast.
Bewaar de truffels in de koelkast

dadel-pistache truffels-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.