Wortelbeignets met halloumi

wortelbeignets met halloumi-1

Ik heb sinds kort halloumi ontdekt en ik ben er helemaal verzot op. Halloumi is een Cypriotische geitenkaas die gemaakt is van een mengsel van schapen-geitenmelk. Aangezien ik geen fan ben van geitenkaas, heb ik het eerst geen kans willen geven. Maar als (beginnend) foodie kon ik niet achterblijven dus heb ik deze kaas toch maar eens in huis gehaald om er iets met te creëren. Die creatie is uiteindelijk dit torentje geworden van wortelbeignets afgewisseld met plakjes halloumi en dit was echt smullen.

wortelbeignets met halloumi-1

De smaak van halloumi is helemaal niet te vergelijken met normale geitenkaas. Haloumi is een ietwat zoute harde kaas die helemaal tot zijn recht komt als hij kort gegrild wordt. Hou er wel rekening mee, nadat je de kaas kort hebt gegrild en je zou deze laten afkoelen dan zal hij ietwat rubberachtig worden. Je kan dus best de kaas meteen na het grillen opdien.

Waar kan je Halloumi vinden? Ik heb deze bij Colruyt gevonden na een beetje zoekwerk. Ook bij Delhaize kan je hem kopen.

Ingrediënten (2 a 3 personen)

  • 4 grote wortels
  • 250gr halloumi
  • 4 bosuitjes
  • 30gr bloem
  • 2 eieren
  • 1tl korianderpoeder
  • Klontje boter of olie
  • Peper en zout
  • Gemengde sla

 

Bereidingswijze

Maal 50gr van de halloumikaas fijn. Snij de overige 200gr in plakjes en leg even opzij.
Schil de wortels en rasp ze.
Snij de bosuitjes in fijne ringetjes.
Klop de eieren los

Meng de geraspte halloumi met de geraspte wortels, bosuitjes, korianderpoeder, peper en zout. Meng dit goed.
Meng onder deze massa de losgeklopte eieren.
Voeg als laatste de bloem toe meng alles goed.

Verhit in een ruime pan een klontje boter of olie. Er moet echt genoeg olie in de pan zijn, anders gaan de beignets plakken aan de bodem.
Als de olie goed heet is lepel dan een hoopje van het wortelmengsel in de pan en druk plat Laat de beignets ongeveer 2 a 3 min per kant bakken tot ze goudbruin zien. Je kan meerdere beignets tegelijk bakken. Als de pan te droog wordt, voeg dag nog wat boter of olie toe.

Verhit tijdens het bakken van de beignets, een grillpan of andere pan (zonder vetstof)
Bak hierin de plakjes haloumi ongeveer 1 a 2min per kant.

Serveer de beignets samen met de gegrilde halloumi en sla.

Smakelijk !!

1 thought on “Wortelbeignets met halloumi

  1. Ik ben ook absoluut geen fan van geitenkaas maar die halloumi lust ik wel. Ik zou het eigenlijk nog eens moeten verwerken in een gerecht, het is al eventjes geleden. Dit lijkt mij ook een super combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.