«

»

Bericht afdrukken

Oeufs en Cocotte met zalm en kruidenkaas

Oeufs en Cocotte is een klassiek Frans eiergerecht dat helemaal niet moeilijk is om te maken. Je bereidt een ei au bain marie in een klein potje in de oven. Het leuke aan deze bereiding is dat je volop kan variëren met smaken. Je kan wat spek toevoegen, spinazie, kaas, tomatensaus …. Ik heb gekozen, omdat het bijna Pasen is dus mag het wat feestelijker, voor gerookte zalm en kruidenkaas.

oeuf en cocotte-3
En om toch nog een beetje nostalgie van vroeger te hebben, heb ik er soldaatjes bij geserveerd. Voor degene die geen soldaatjes kennen, dat is een boterham in lange repen gesneden ;-).

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 eieren
  • gerookte zalm (ongeveer 50gr of meer)
  • Kruidenkaas (ik heb Philadelphia kruiden gebruikt)
  • Peper en zout

Extra nodig > kleine ovenpotjes, grote diepe ovenschaal waar de potjes in kunnen staan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook een ruime hoeveelheid water.

Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.

Doe in elk ovenpotje een eetlepel kruidenkaas, en smeer dit uit over de bodem.
Verdeel de gerookte zalm over de potjes.
Breek 1 ei per potje bovenop de zalm.
Kruid met een beetje peper en zout.

oeuf en cocotte-3

Smeer de kruidenkaas over de bodem van het ovenpotje en verdeel de gerookte zalm erover

oeuf en cocotte-3

Breek 1 ei per potje boven op de zalm

Zet de ovenpotjes in de diepe ovenschaal.
Giet het kokende water voorzichtig in de ovenschaal (zorg dat er geen water in de potjes komt) tot het ovenpotje meer dan helft onderstaat.
Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 12 a 15min (hangt van de oven af en van de grootte van je ovenpotje).

Haal de ovenschaal uit de oven en neem voorzichtig de ovenpotjes uit het water. Dep de onderkant droog en serveer direct.
Serveer met brood of soldaatjes.

Laat het smaken !!!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/ontbijt/oeufs-en-cocotte-met-zalm-en-kruidenkaas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.