Deze ei muffins zijn heel makkelijk te maken en ze zijn klaar in een handomdraai. Je kiest de ingrediënten die je lekker vindt of je hebt bijvoorbeeld nog restjes over van de vorige dag, doe dit in een muffinvorm, giet er geklutst ei over, zet het in de oven en 20min later heb je deze heerlijke muffins. Ze zijn ideaal als ontbijt of als snelle lunch.
Ik heb 3 soorten eimuffins gemaakt nl.
1. muffin met sneetjes spek, erwtjes en feta
2. muffin met erwtjes, lente-ui en feta
3. muffin met feta, zongedroogde tomaten en basilicum
Maar je kan zelf volop variëren met smaken en ingrediënten
Ingrediënten 12 muffins
- 6 eieren
- scheutje melk
- 4 sneetjes spek
- Feta (verkruimeld)
- Zongedroogde tomaten (in kleine blokjes gesneden)
- erwtjes (ik heb verse gebruikt maar diepvries lukt ook)
- Lente-ui (fijngesneden)
- basilicum (fijngehakt)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Voor de eerste muffin, schik het sneetje spek langs de binnenkant van de muffinvorm. Strooi hierin enkele erwtjes en verkruimel een beetje feta hierover.
Voor de tweede muffin, doe enkele erwtjes in de muffinvorm, strooi daarover een beetje lente-ui en werk af met een beetje verkruimelde feta.
Voor de derde muffin, doe enkele blokjes zongedroogde tomaat in de muffinvorm, strooi daarover een beetje fijngehakte basilicum en werk af met een beetje verkruimelde feta.
Kluts de eieren samen met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
Verdeel dit eiermengsel over de muffinvormpjes.
Zet de eiermuffins in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze ongeveer 20min.
Haal uit de oven en serveer meteen.
Ook koud zijn ze heerlijk
Laat het smaken !!!