Vandaag een typisch spaans gerecht nl. tortilla. In Spanje staat dit gegarandeerd op elke menukaart. Tortilla is een dikke omelet met aardappel die je zowel warm of koud kan serveren.. Ik voegde nog wat rode paprika, ui en chorizo toe.
Als je van plan bent om een tapasavond of een brunch te houden, dan is dit een ideaal gerechtje. Je kan het namelijk makkelijk op voorhand maken.
Je hoeft natuurlijk geen tapasavond te houden om dit te maken. Maak het als lunch of avondmaal en serveer er een slaatje bij.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 4 kleine aardappelen (of 2 grote)
- 100gr chorizo
- 1 rode paprika
- 1 halve ui
- Een handvol geraspte kaas
- Scheutje melk
- Peper en zout
- Olijfolie
Extra nodig : springvorm of taartvorm
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en zet even apart.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika. Snij de paprika in kleine blokjes.
Snij de chorizo in kleine blokjes.
Pel de ui en snij fijn.
Verhit een klein stoofpotje met een scheutje olijfolie. Stoof de ui hierin glazig.
Snij terwijl de aardappelen in kleine blokjes.
Meng de gestoofde ui met de paprikablokjes en chorizoblokjes.
Kluts de eieren met een beetje peper en zout en een scheutje melk.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg op de bodem van de springvorm bakpapier. Of vet de vorm in met een beetje olijfolie.
Verdeel het mengsel van ui-paprika-chorizo op de bodem van de springvorm (of taartvorm). Leg hierop de aardappelblokjes en giet hierover het eiermengsel. Strooi hierover nog een handvol geraspte kaas.
Zet de tortilla in de oven en laat ongeveer 30min bakken.
Haal de tortilla uit de oven en laat even afkoelen. Snij in porties en serveer.