Mini-frittatas met zoete aardappel

minifrittatas met zoete aardappel

Gisteren waren we nog in Spanje met de tortilla. Vandaag gaan we naar een ander zuiders land nl. Italië met deze mini-frittatas met zoete aardappel. Deze heerlijke eiertaartjes zijn ideaal als lunch of hapje.

minifrittatas met zoete aardappel

Ingrediënten (voor 4 mini-frittatas)

  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 1 zoete aardappel
  • 1 sjalot
  • geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Pel de sjalot en snij fijn.
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.

Verhit pan met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de sjalot even (niet bruin laten worden).
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en laat even meebakken. Zet het vuur iets lager en laat de aardappel ongeveer 10min garen. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

Kluts ondertussen de eieren met een scheutje melk en kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ik heb er voor gekozen om de frittatas te bakken en serveren in mini taartvormpjes. Je kan er ook voor kiezen om het in een grote quiche/taartvorm te bakken.

Verdeel het aardappelmengsel over de taartvormpjes. En giet hierover het eimengsel zodat de aardappelen bedekt zijn (de vormpjes moeten niet vol gegoten worden omdat het ei nog rijst tijdens het bakken).
Werk de taartjes nog af met een beetje geraspte kaas.

Bak de frittatas ongeveer 20min in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en serveer meteen.
(Serveer de frittatas gewoon in het taartvormpjes en lepel zo uit)

minifrittatas met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.