Gisteren waren we nog in Spanje met de tortilla. Vandaag gaan we naar een ander zuiders land nl. Italië met deze mini-frittatas met zoete aardappel. Deze heerlijke eiertaartjes zijn ideaal als lunch of hapje.
Ingrediënten (voor 4 mini-frittatas)
- 3 eieren
- scheutje melk
- 1 zoete aardappel
- 1 sjalot
- geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Pel de sjalot en snij fijn.
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
Verhit pan met een scheutje olijfolie.
Bak hierin de sjalot even (niet bruin laten worden).
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en laat even meebakken. Zet het vuur iets lager en laat de aardappel ongeveer 10min garen. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Kluts ondertussen de eieren met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik heb er voor gekozen om de frittatas te bakken en serveren in mini taartvormpjes. Je kan er ook voor kiezen om het in een grote quiche/taartvorm te bakken.
Verdeel het aardappelmengsel over de taartvormpjes. En giet hierover het eimengsel zodat de aardappelen bedekt zijn (de vormpjes moeten niet vol gegoten worden omdat het ei nog rijst tijdens het bakken).
Werk de taartjes nog af met een beetje geraspte kaas.
Bak de frittatas ongeveer 20min in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en serveer meteen.
(Serveer de frittatas gewoon in het taartvormpjes en lepel zo uit)