Elien’s Cuisine meets Sjolaa

Sjolaa

Vandaag geen receptje maar een review over mijn bezoek aan Sjolaa vorige week.
Sjolaa is een chocolade-atelier in Mechelen die gerund wordt door Johan (chocolatier) en zijn vrouw Katrien. Je kan bij hen heerlijke pralines kopen of leuke holgoed figuurtjes voor Pasen of Sinterklaas. Daarnaast geven ze ook verschillende chocoladeworkshops waar ik er ondertussen al 4 van heb gevolgd op slechts een jaartje tijd. Ik ben dus een echte fan van Sjolaa.

Sjolaa
Hoe ben ik bij hen terecht gekomen?
Ik ben al langer gebeten door het chocoladevirus (ik ben dan ook een echte Belg) en ik was al een hele tijd op zoek om een workshop te volgen om pralines te leren maken. Ik wilde niet gewoon toezien hoe een praline wordt gemaakt, nee ik wilde echt zelf een praline leren maken. Na een beetje surfwerk op het internet, ben ik op hun website gekomen en zag ik hun verschillende workshops die zij aanbieden.
Het moeilijkste was om een workshop uit te kiezen omdat ze allemaal zo leuk leken. Uiteindelijk heb ik toen voor een workshop truffels en pralines “fruitig & fris” gekozen.

Sjolaa
Pralines vullen

Sjolaa
De bekende Ben Hur Pralines alias Manon

Tijdens de workshop die 3h duurt, mag je echt zelf de handen uit de mouwen steken en pralines maken en natuurlijk ook proeven. Als je naar huis gaat, dan mag je natuurlijk uw zelfgemaakte pralines en truffels meenemen (bijna 500gr). Naast de pralines die je naar huis neemt, neem je ook een heleboel tips mee om ook thuis aan de slag te kunnen. En dat vind ik nu zo leuk bij hen, zij geven tips hoe je thuis pralines kan maken. Oke, je hebt niet het professionele materiaal maar met een beetje goed plannen kan je thuis ook pralines maken.

Sjolaa
Sjolaa

Sjolaa
Sjolaa

Sjolaa
Sjolaa

 

Ondertussen zijn we een jaar verder en heb ik ondertussen nog 2 andere workshops bij Sjolaa gevolgd nl. truffels en pralines “de klassiekers” en de ” I love chocolate” workshop
Tijdens de klassieke pralineworkshop leer je onder andere de meest bekende praline maken nl. de Ben Hur of ook wel Manon genaamd. Bij de “I Love Chocolate” leer je een holgoed figuurtje maken,je leert schrijven met chocolade en je maakt de bekende Mechelse Maantjes.

Sjolaa
Sjolaa

Sjolaa
Sjolaa

Sjolaa
Sjolaa

 

Vorige week heb ik mijn vierde workshop bij Johan en Katrien gevolgd nl. Paasworkshop. En ook deze was weer heel leuk. Tijdens deze workshop maak je zelf uw paaseieren en chocoladekippen.

sjolaa

Heb je ook last van het chocoladevirus of wil je ook eens zelf pralines maken? Bezoek dan snel www.sjolaa.be en check hun workshopagenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.