Iedereen kent wel muffins en vooral dan de zoete versie. Maar je kan ook hartelijke muffins maken. Ik stond hier eerst een beetje argwanend tegenover, voor mij hoort een muffin namelijk zoet te zijn. Ik heb het uiteindelijk toch aangedurfd om een hartelijke versie te maken en weet je … ik vind ze zelfs nog lekkerder dan de zoete.
Voor de muffins heb ik havermeel gebruikt en daardoor zijn ze ook nog eens glutenvrij. Dit verkrijg je gemakkelijk door havermoutvlokken fijn te malen in een blender.
Ingrediënten (6 muffins)
- 100gr havermeel > havermoutvlokken in de blender mixen tot meel
- 2 eieren
- 60gr feta
- 50gr zongedroogde tomaten
- 100ml melk (ik gebruikte halfvolle melk)
- enkele blaadjes basilicum
- 1el bakpoeder
- Snuifje zout
- Olijfolie
Extra nodig > muffinvorm
Bereidingswijze
Snij de feta in kleine blokjes.
Dep de zongedroogde tomaten droog met keukenpapier, snij in kleine reepjes.
Hak de basilicum fijn.
Verwarm de oven voor op 180graden.
Vet de muffinvorm een beetje in met olijfolie. Ik gebruikte een siliconen muffinvorm en daarom gebruik ik geen papieren muffinvormpjes.
Gebruik je een aluminium muffinvorm, gebruik dan papieren muffinvormpjes.
Doe het havermeel en bakpoeder in een mengkom.
Voeg de eieren en melk toe en klop tot een glad beslag.
Voeg een snuifje zout en 1el olijfolie toe. Meng nog even goed.
Voeg de stukjes feta, zongedroogde tomaten en fijngehakte basilicum toe aan het beslag. Meng dit even met een spatel.
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes.
Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 a 30min. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.
Je kan deze muffins koud eten, persoonlijk vind ik ze lauw het beste,
Laat het smaken.