Morgen is het in Spanje nationale dag van de Paella. Dus voor mij een reden om ook Paella te maken. Mijn versie is echter zonder vis of schaaldieren maar wel met veel groentjes en kip.
Dikwijls wordt er ook witte wijn gebruikt bij de bereiding van dit typisch Spaans gerecht. Maar aangezien ik geen fan ben van wijn, gebruik ik enkel bouillon. Wil je toch een beetje wijn gebruiken, gebruik dan ongeveer 1dl witte wijn en iets minder bouillon dan hieronder vermeld staat.
Je hoeft ook geen speciale paellapan te kopen, gebruik gewoon een ruime en grote bakpan.
Ingrediënten 4 personen
- 1 wortel
- 200gr knolselder
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 100gr erwtjes (diepvries)
- 3 teentjes look
- 3 a 4 kipfilets
- 300gr langkorrelrijst
- 150gr chorizo
- 6dl kippenbouillon
- Snuifje kurkuma
- Mespuntje safraanpoeder
- 1tl kipkruiden
- 1 citroen
- Optioneel : peterselie
Bereidingswijze
Begin eerst met het snijwerk van de groentjes
> Schil de wortel en snij in kleine fijne blokjes
> Schil de knolselder en snij in kleine fijne blokjes
> Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij de tomaat in blokjes
> Snij de paprika in kleine fijne blokjes
> Pel de ui en snij eveneens fijn
> Pel de look
Snij de chorizo en kip in kleine blokjes. Kruid de kip met de kipkruiden.
Verhit een ruime bakpan zonder olie, de chorizo geeft tijdens het bakken olie af. Bak hierin de blokjes chorizo tot ze licht beginnen te kleuren.
Voeg nu de ui toe en bak samen met de chorizo. Roer regelmatig
Voeg nu ook de wortel, knolselder en paprika toe en laat even meebakken. Roer regelmatig.
Voeg de stukjes kip toe, en laat 1 min meebakken. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Pers de look uit en voeg eveneens toe.
Voeg nu nog de tomatenblokjes en erwtjes toe. Roer alles goed om.
Doe de rijst nu mee in de pan, roer alles goed om, en laat 1min meebakken. Voeg de kurkuma en saffraanpoeder toe. Meng goed.
Giet de kippenbouillon in de pan en breng alles aan de kook. Zodra dit kookt, zet het vuur lager en laat gedurende 25 a 30min zachtjes sudderen. Roer regelmatig in de pan.
Na 25 a 30min is alles gaar en is de paella klaar. Serveer de paella in een diepe ruime schaal met kwartjes citroen bovenop en garneer eventueel nog met fijngesneden peterselie.
Buen Apetito (ofwel Smakelijk Eten) !!!
wauw elien, ziet er echt wel lekker uit.
paella vers gemaakt is nog steeds het beste!
bedankt om je receptje te delen!
liefs