Gebakken havermout met frambozen en appel

baked oats

Het leuke aan havermout is dat het zo veelzijdig is. Het houdt niet op bij enkel havermoutpap, je kan er nog zo veel andere leuke gerechtjes met maken. Je kan het verwerken in brood of je kan er vis of vlees in paneren. En je kan het ook bakken in de oven. En dat heb ik deze keer gedaan, je zou het eigenlijk gebakken havermoutpap in de oven kunnen noemen. Maak dit als ontbijt en je dag kan niet meer stuk !!!

baked oats
Je kan zelf kiezen welk fruit je toevoegt. Ik gebruikte appel en frambozen waardoor je keuken naar heerlijke appeltaart ruikt. Maar je kan ook banaan, peer, bessen, etc gebruiken.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 40gr havermout
  • 150ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1 appel
  • handvol diepvries frambozen
  • snuifje kaneel
  • Optioneel : 1el lijnzaad, handvol amandelschilfers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden

Schil de appel en snij in fijne blokjes. Eventueel kan je enkele dunne plakjes appel snijden om af te werken. Doe de appelblokjes in een kleine ovenschaal of ovenbestendig potje en strooi hierover een handvol diepvries frambozen.

Meng de havermout met de melk, het snuifje kaneel en optioneel 1 eetlepel kaneel. Giet dit mengsel over de appelblokjes en frambozen. Werk eventueel af met de plakjes appel en een handvol amandelschilfers.

Zet in de oven en bak ongeveer 25 a 30min.

Laat het smaken !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.