«

»

Bericht afdrukken

Salade Niçoise met zoete aardappel

Het zomerse weer blijft aanhouden dus lichte simpele receptjes “it is”!
Simpele receptjes die klaar zijn in minder dan 30min om dan ervan te genieten buiten op je terras …
heerlijk GE-NIE-TEN noem ik dat!
En bij licht en simpel, denken we direct aan een salade, altijd een winner bij warm weer.
En een winner is deze salade nicoise met zoete aardappel zeker!
Een lekkere klassieker waar ondertussen talloze versies van bestaan.
De vaste basis van een typische Nicoise is sla, prinsessenboontjes, tomaat, olijven en tonijn.
Voeg daarbij nog wat blokjes gebakken zoete aardappel en feta en
je hebt een leuke vullende twist op de klassieke salade nicoise!

Salade nicoise met zoete aardappel

Ingrediënten salade (4 personen)

  • 1 teentje look
  • 450gr zoete aardappelen
  • 300gr prinsessenboontjes (vers of diepvries)
  • gemengde sla
  • 300gr tonijn (uit blik)
  • 1 rode ui
  • 70gr zwarte olijven (hoeft niet)
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten dressing

  • 1el wittewijnazijn
  • 1tl mosterd
  • 4el olijfolie
  • snuifje peper en zout

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en snij in kleine gelijke blokjes.
Pel het teentje look en hak fijn.
Verhit een pan met een ruime scheut olijfolie en fruit hierin kort het teentje look aan.
Voeg de blokjes zoete aardappel en het gerookt paprikapoeder toe. Meng even.
Laat ongeveer 15min bakken op middelhoog vuur.
Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen.
*
Kook ondertussen de boontjes gaar in licht gezouten water.
Giet af en spoel ze onder koud water.
*
Pel de rode ui en snij in fijne halve ringen.
Snij de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes.
Meng alle ingredienten voor de dressing
*
Meng alle ingredienten voor de salade en werk af met de dressing.

Smakelijk!

Salade nicoise met zoete aardappel

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/salade-nicoise-met-zoete-aardappel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.