Het zomerse weer blijft aanhouden dus lichte simpele receptjes “it is”!
Simpele receptjes die klaar zijn in minder dan 30min om dan ervan te genieten buiten op je terras … heerlijk GE-NIE-TEN noem ik dat!
En bij licht en simpel, denken we direct aan een salade, altijd een winner bij warm weer.
En een winner is deze salade nicoise met zoete aardappel zeker!
Een lekkere klassieker waar ondertussen talloze versies van bestaan.
De vaste basis van een typische Nicoise is sla, prinsessenboontjes, tomaat, olijven en tonijn. Voeg daarbij nog wat blokjes gebakken zoete aardappel en feta en
je hebt een leuke vullende twist op de klassieke salade nicoise!
Ingrediënten salade (4 personen)
- 1 teentje look
- 450gr zoete aardappelen
- 300gr prinsessenboontjes (vers of diepvries)
- gemengde sla
- 300gr tonijn (uit blik)
- 1 rode ui
- 70gr zwarte olijven (hoeft niet)
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 1tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten dressing
- 1el wittewijnazijn
- 1tl mosterd
- 4el olijfolie
- snuifje peper en zout
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappelen en snij in kleine gelijke blokjes.
Pel het teentje look en hak fijn.
Verhit een pan met een ruime scheut olijfolie en fruit hierin kort het teentje look aan.
Voeg de blokjes zoete aardappel en het gerookt paprikapoeder toe. Meng even.
Laat ongeveer 15min bakken op middelhoog vuur.
Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen.
*
Kook ondertussen de boontjes gaar in licht gezouten water.
Giet af en spoel ze onder koud water.
*
Pel de rode ui en snij in fijne halve ringen.
Snij de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes.
Meng alle ingredienten voor de dressing
*
Meng alle ingredienten voor de salade en werk af met de dressing.
Smakelijk!