«

»

Bericht afdrukken

Granola-Bosbessenmuffins

Lekker, gezond en makkelijk te maken, dat is de perfecte omschrijving van deze granola-bosbessenmuffins. Ze zijn ideaal als tussendoortje, of als klein hapje bij je tasje koffie of als “after workout” snack.
Ik maakte deze leuke “cuties” met de granola van Xavies Granovie, zij stuurde mij overlaatst een pakketje met heerlijke crunchy granola. De meeste eten granola gewoon als ontbijt met wat vers fruit en yoghurt (zoals ik meestal), maar je kan het ook verwerken in deze gezonde muffins.

Xavies

Om de cakejes te zoeten gebruikte ik voor het eerst de Canderel Green rietsuiker & Stevia. Als je normaal 1el gewone suiker nodig hebt, dan heb je van deze Canderel slechts 1/2 el nodig … lekker gezond dus.

Xavies

Ingrediënten Granola-Bosbessenmuffins (ongeveer 15 stuks)

  • 100gr granola + extra
  • 125gr bloem + extra (ik gebruikte speltbloem)
  • 100gr havermout
  • 2el lijnzaad
  • 2tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 25gr Canderel Green rietsuiker & Stevia*
  • 125ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 5el olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
  • vanille essence
  • 2 eieren
  • 360gr appelmoes (best ongezoete of zelfgemaakte zie recept)
  • 200gr blauwe bessen

*Wil je gewone suiker gebruiken? Gebruik dan 50gr gewone suiker/rietsuiker

Bereidingswijze muffins

Vet de muffinbakvormpjes in met een beetje olie.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de granola, bloem, havermout. lijnzaad, bakpoeder en baking soda in een kom en meng even. Zet opzij.

Doe de suiker, melk, olie, eieren, een beetje vanille essence en appelmoes in een andere ruime mengkom en mix even tot alles goed gemeen is. Schep hierbij het bloemmengsel en meng goed. Het deeg is redelijk lopend.

Doe 1el bloem bij de bosbessen en meng voorzichtig. Doe de bebloemde bosbessen bij het deeg en meng voorzichtig met een spatel.

Verdeel het deeg over de muffinvormpjes. Tip, vul de vormpjes met een ijsschep dan heb je gelijke porties. Strooi over elke muffin nog een beetje granola

Bak de muffins ongeveer 20min in de oven.
Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn. Indien ja, haal uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen in de vormpjes.

Ontvorm ze en bewaar de muffins luchtdicht.

Smakelijk !

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/granola-bosbessenmuffins/

1 ping

  1. Top 5 Blueberry Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

    […] of Elien’s Cuisine shares a recipe for Granola Blueberry Muffins – super […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)