Pizza stromboli met chorizo, ham en veel kaas

Stromboli

Nog enkele uurtjes werken en hupsakee weer een verlengd weekend en ik vind dat we dat weekend lekker vettig moeten inzetten. En ik heb daar het ideale recept voor, een gerechtje dat ik vorige week heb gemaakt en nog steeds krijg ik er het water van in de mond … Stromboli gevuld met chorizo, ham, groentjes en lekker veel kaas. Ik stel voor dat we dus even niet naar het aantal calorieën en koolhydraten gaan zien, doe dat vooral niet 😉 en geniet van deze hemelse opgerolde pizza.

Stromboli

Omdat het vrijdag is, hebben we echt geen zin in zelf deeg maken of tomatensaus te maken. No problemo, Herta verkoopt pizzadeeg en bij Albert Heijn verkopen ze een pizzakit met daarin pizzadeeg en een potje tomatensaus. Ik heb de versie van Albert Heijn getest en zowel het deeg als de tomatensaus waren heerlijk.
Het enige wat je dient te doen, is de groentjes vlug snijden, de pizza beleggen en oprollen en hup de oven in … 20 a 25min later kan je in de zetel ploffen en genieten van deze opgerolde pizza.

Lieve volgers, maak er een leuk ontspannen lang weekend van !

Stromboli

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol pizzadeeg
  • enkele eetlepels tomatensaus
  • 12 dunne sneetje chorizo
  • 4 plakjes ham
  • 1/2 groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
  •  5 a 6 champignons (in schijfjes gesneden)
  • 1/2 ui (fijngesneden)
  • Optioneel > enkele olijven (in schijfjes gesneden)
  • 75gr geraspte kaas
  • gedroogde oregano en basilicum
  • 1 ei
  • Optioneel > 2 a 3el geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Beleg een ovenrooster met een vel bakpapier.
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stromboli

Lepel enkele eetlepels tomatensaus op het deeg en spreid uit. Strooi hierover een beetje gedroogde oregano en basilicum.
Strooi hierover de geraspte kaas gevolgd door de sneetjes chorizo en ham.

Stromboli Stromboli Stromboli

Strooi hierover blokjes paprika, de sneetjes champignons, de fijngesneden ui en eventueel schijfjes olijf.

Stromboli

Rol het deeg op met behulp van het bakpapier en leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier.

Stromboli

Kluts het ei los en strijk hiermee de stromboli in.
Maak eventueel enkele inkepingen in het deeg.

Bak de stromboli ongeveer 20 a 25 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Haal de pizza stromboli uit de oven en serveer direct (eventueel met wat gemengde sla)

Smakelijk!

 

2 thoughts on “Pizza stromboli met chorizo, ham en veel kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.