Vanille wafels, een super simpel en vooral onmisbaar receptje om de lekkerste bewaarwafels te maken. Er is toch niks leuker dan op een koude winterse dag, binnen lekker gezellig wafels te staan bakken. Ondertussen wat van het deeg smullen of stiekem een vers gebakken wafeltje naar binnenspelen. Pure fun en met een heerlijk resultaat namelijk een hele doos vol lekkere wafels om dagenlang van te genieten. Alleja, als ze zo lang meegaan 😉. Het receptje is super makkelijk en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Boter, suiker, vanille extract, eitjes en bloem en je kan beginnen bakken. Ingrediënten die je bijna standaard in huis hebt.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere wafel receptjes? Check dan zeker ook even deze recepten

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vanille wafels?
- Boter
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille extract
- Eieren
- Zelfrijzende bloem
Hoe maak je deze Vanille wafels?
Doe de zachte boter in een mengkom samen met de suiker, vanillesuiker en vanille extract. Mix dit op hoge snelheid luchtig en romig voor zo’n 3min. Vervolgens doe je er één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
Verlaag dan de snelheid van je mixer en doe er de zelfrijzende bloem en snuifje bakpoeder bij. Mix dit nog even kort tot een glad deeg. Zet dan het deeg voor zo’n 15min in de koelkast.
Verwarm ondertussen je wafelijzer. Schep dan zo’n 1el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer en bak ze mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, laat ze afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen zullen ze ietwat harder worden.
Bewaar de wafeltjes luchtdicht

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Vanille wafels
Ingrediënten
- 250 gr boter (op kamertemperatuur)
- 230 gr suiker
- 20 gr vanillesuiker (= +/- 2 zakjes)
- 1 tl vanille extract
- 4 eieren
- 270 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
Instructies
- Doe de zachte boter in een mengkom samen met de suiker, vanillesuiker en vanille extract. Mix tot een luchtige romige massa voor zo'n 3min.
- Vervolgens doe je er één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er de bloem bij samen met een snuifje bakpoeder. Mix kort tot een mooi glad deeg. Zet voor zo'n 15min in de koelkast om ietwat te laten opstijven.
- Verhit dan je wafelijzer. Schep wat van het deeg (ik gebruikte 1el van het deeg per wafeltje) in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin. Laat ze dan afkoelen op een rooster.Bewaar de wafels luchtdichtSmakelijk