Scampi’s met currysaus, een makkelijk en super makkelijk receptje dat thuishoort op je volgend weekmenu. Een fantastisch lekker eenpansgerecht dat klaar is in amper 30min dus perfect voor doordeweeks op tafel te toveren. Geen 101 ingrediënten voor de currysaus maar gewoon wat kerriepoeder. Dat vind ik persoonlijk het lekkerste en totaal niet pikant. En het geheime ingrediënt van dit gerechtje is appel. Heerlijke in combinatie met de curry en scampi’s.
TIP! Geen fan van scampi’s, dan kan je dit ook maken met kip of gehaktballetjes. Ook hier kruid je de kip of het gehakt eerst met wat kerriepoeder.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Scampi’s met currysaus?
- Scampi’s (gepeld en schoongemaakt)
- Ui & look
- Paprika
- Appel
- Kerriepoeder
- Tomatenpuree
- Bloem
- Bouillon (kip of groente)
- Room
Hoe maak je deze Scampi’s met currysaus?
Begin met het kruiden van de scampi’s met een beetje kerriepoeder, peper en zout. Verhit wat olijfolie of boter in een ruime pan of stoofpot. Hierin bak je kort de scampi’s langs beide kanten aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep ze uit de pan en zet even opzij.
Verhit opnieuw wat olijfolie of boter in dezelfde pan (zonder proper te maken). Stoof hierin vervolgens de ui en paprika eerst aan voor zo’n 4 a 5min. Pers er dan de teentje look boven uit. Doe er ook de blokjes, appel, kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer goed en bak dit voor zo’n minuutje. Strooi er wat bloem over, roer goed en giet er dan bouillon bij. Laat dit al roerend indikken. Wanneer dit begint in te dikken, giet er dan ook de room bij en laat nog even ietwat indikken.
Vervolgens leg je de scampi’s in de saus en laat nog even doorwarmen. Serveer dan met rijst, pasta of noodles.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Scampi’s met currysaus
Ingrediënten
- 500 gr scampi's (gepeld & schoongemaakt)
- +/- 2 tl kerriepoeder (of curry madras poeder
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 teentjes look
- 1 appel
- 1 kl tomatenpuree
- 1 kl bloem
- 300 ml bouillon (kip of groente)
- 150 ml room (*)
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Instructies
- Verhit een stoofpot of ruime hoge pan met wat olijfolie of boter. Kruid de scampi's met een beetje kerriepoeder (niet de gehele 2tl zoals ik bij de ingrediënten heb gezet), peper en zout. Bak de scampi's kort langs beide kanten tot ze ietwat beginnen kleuren. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Schep ze dan uit de pan of pot. Maak de pan niet proper want daar gaan we nu de rest van de saus in maken.
- Pel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij in kleine blokjes. Pel de teentjes look. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes.
- Verhit opnieuw wat olijfolie of boter in dezelfde pan. Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat ze niet bruin worden. Pers er de teentjes look boven uit en voeg ook de tomatenpuree, +/- 1,5tl kerriepoeder en blokjes appel toe. Roer even en laat een minuutje mee bakken. Doe er dan de bloem bij, roer goed. Giet er de warme bouillon bij en roer nu goed. Laat dit rustig indikken. Wanneer dit begint in te dikken, giet er dan ook de room bij. Roer goed. Proef even en voeg eventueel nog wat extra kerriepoeder toe. Leg dan de scampi's in de saus en laat nog even goed doorwarmen.
- Serveer dan met pasta, rijst of noodles. Smakelijk