Speculaas koekjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas koekjes, simpele snelle koekjes om lekker lang van te genieten. Heerlijke krokante koekjes om samen met de kids te bakken. En super lekker voor bij de koffie of thee.
Naar recept gaan

Speculaas koekjes, de lekkerste koekjes om eindeloos lang van te genieten bij de koffie of thee. Deze zijn echt super makkelijk en snel om te maken. Bovendien heb je maar 6 ingrediënten nodig om deze heerlijke speculaasjes te maken. Op amper 5min is het deeg klaas, even laten opstijven in de koelkast, uitrollen, bakken en smullen. Leuk om deze samen met de kids te maken of maak deze als traktatie. Kortom smaken doen ze altijd!

TIP! Ik hou ervan dat mijn speculaas niet te kruidig is. Daarom gebruik ik enkel kaneel. Hou je toch van iets kruidigere speculaas, dan kan je ook speculaaskruiden toevoegen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere koekjes receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas koekjes, simpele snelle koekjes om lekker lang van te genieten. Heerlijke krokante koekjes om samen met de kids te bakken. En super lekker voor bij de koffie of thee.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas koekjes?

  • Patisseriebloem
  • Baking soda
  • Kaneel
  • Boter
  • Bruine suiker (= cassonade)
  • Ei

Hoe maak je deze Speculaas koekjes?

We beginnen met het mengen van de patisseriebloem, baking soda en kaneel. Zet dit even opzij.

Vervolgens doe je zachte boter en bruine suiker in een mengkom. Mix dit romig en luchtig op hoge snelheid voor zo’n 4min. Doe er dan een eitje bij en mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand en voeg het bloem mengsel toe. Mix nog even kort tot je een deegbal krijgt.
TIP! Is het deeg nog iets te droog, voeg dan een paar druppeltjes water toe.

Verpak het deeg in plasticfolie en leg voor zo’n 15min in de koelkast om op te stijven. Vervolgens rol je het deeg uit op een bebloemd werkoppervlak. Rol het deeg niet te dun uit. Steek vormpjes uit het deeg en leg deze dan op een beklede bakplaat.

Bak de koekjes voor zo’n 14 a 15min in de oven. Ze zullen nog heel zacht en wak zijn maar zullen opstijven tijdens het afkoelen. Laat de koekjes eerst zo’n 5min afkoelen op de bakplaat. Vervolgens ga je makkelijker op een rooster kunnen leggen en zo verder laten afkoelen.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas koekjes, simpele snelle koekjes om lekker lang van te genieten. Heerlijke krokante koekjes om samen met de kids te bakken. En super lekker voor bij de koffie of thee.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas koekjes, simpele snelle koekjes om lekker lang van te genieten. Heerlijke krokante koekjes om samen met de kids te bakken. En super lekker voor bij de koffie of thee.

Speculaas koekjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas koekjes, simpele snelle koekjes om lekker lang van te genieten. Heerlijke krokante koekjes om samen met de kids te bakken. En super lekker voor bij de koffie of thee.
Totale tijd 45 minuten
Gang gebak, Tussendoortje, voor bij de koffie
Porties 40 koekjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl kaneel
  • 200 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 120 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Begin met de bloem te mengen met baking soda en kaneel. Zet dit even opzij.
  • Doe bruine suiker en zachte boter in een mengkom. Mix dit voor zo'n 4min op hoge snelheid tot een romige luchtige massa. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Doe er dan het ei bij en mix nog een minuutje op hoge snelheid.
  • Verlaag je mixer dan naar de laagste stand en voeg er het bloem mengsel bij.
    Mix nog even kort tot je een mooie deegbal krijgt. Is het nog iets te droog, voeg enkele druppeltjes water toe.
    Verpak het deeg in plasticfolie en leg voor zo'n 15min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Strooi wat bloem over je werkoppervlak. Rol het deeg uit.
    Rol het deeg niet te dun uit. Steek dan vormpjes uit en leg ze op de bakplaat. Je zal waarschijnlijk in porties moeten bakken. Bewaar dan steeds het deeg in de koelkast.
    Bak de koekjes in de oven voor zo'n 14 a 15min. Haal ze dan uit de oven. Ze zullen nog heel wak zijn, maar zullen opstijven tijdens het afkoelen. Laat ze nog zo'n 5 a 7min op de bakplaat liggen. Vervolgens ga je ze makkelijk van de bakplaat kunnen halen en ze zo volledig laten afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht
Trefwoord bakken, bakken met de kids, koekjes, speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.