Kabeljauw met currysaus, een lekker makkelijk eenpansgerecht om vliegensvlug op je volgend weekmenu te zetten. Zo simpel, klaar in 30min, alles in één pan en toch zo smaakvol. Een lekker stukje gebakken vis dat smaakt altijd. Kabeljauw hoeft voor mij niet te veel opsmuk of extraatjes. Daarom maakte ik daarbij een heel licht en zacht currysausje met de nodige groentjes. Voor de saus heb je geen 101 speciale ingrediënten nodig, gewoon wat kerriepoeder en tomatenpuree. Geloof mij, super lekker!
TIP! Ik gebruikte hiervoor kabeljauw. Wil je een goedkoper alternatief? Kies dan voor schelvis, koolvis, wijting, schar …
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechten? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kabeljauw met currysaus?
- Kabeljauw (of andere witte vis)
- Ui
- Prei
- Paprika
- Look
- Kerriepoeder
- Tomatenpuree
- Bloem
- Bouillon (groente)
- Room (of kokosmelk)
Hoe maak je deze Kabeljauw met currysaus?
Begin met een ruime hoge pan te verhitten met wat olijfolie of klontje boter. Kruid de visfilets en bak deze heel kort langs beide kanten in de pan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Vervolgens haal je ze uit de pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Doe dan opnieuw wat olijfolie of klontje boter in de pan. Stoof hierin fijngesneden ui, prei en paprika voor zo’n 4min aan. Probeer regelmatig te roeren zodat de groentjes niet aanbakken. Vervolgens pers je er het teentje look boven uit en doe er ook het kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer goed en laat een minuutje mee bakken.
Doe er dan de bloem bij, roer goed en giet er dan al roerend de warme bouillon bij. Laat dit nu voor zo’n 5min zachtjes sudderen zodat dit rustig kan indikken. Wanneer de saus begint in te dikken, giet er dan de room of kokosmelk bij. Breng ook op smaak met peper en zout. Leg dan de visfilets in de saus en laat nog voor zo’n 5min zachtjes sudderen tot de kabeljauw gaar is.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kabeljauw met currysaus
Ingrediënten
- 4 kabeljauw filets
- 1 ui
- 1 prei
- 2 paprika's
- 1 teentje look
- 1 tl kerriepoeder
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 kl bloem
- 400 ml bouillon (groente)
- 100 ml room (of kokosmelk)
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Verhit een ruime hoge pan met wat olijfolie of klontje boter. Kruid de kabeljauw filets met wat peper en zout. Bak de vis heel kort langs beide kanten tot deze lichtjes begint te kleuren. Haal dan uit de pan en leg even opzij. Maak de pan niet proper
- Pel de ui en hak fijn.Was de preien en hak in kleine stukjesVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjes. Pel het teentje look
- Verhit opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan.Stoof hierin eerst de ui, prei en paprika's aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Pers er dan het teentje look boven uit. Voeg ook het kerriepoeder en tomatenpuree toe. Roer goed en laat nog een minuutje mee bakken.Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij. Laat voor zo'n 5min lichtjes sudderen en indikken. Wanneer dit begint in te dikken, giet er de room bij. Breng ook op smaak met peper en zout. Roer even los. Leg de kabeljauw in de saus zodat deze verder kan garen voor zo'n 5min. Serveer dan direct met pasta, rijst of noodlesSmakelijk