Rijstaart, een zalige klassieker die mij altijd smaakt, zeker als ze nog een beetje warm is. Deze versie is echt super makkelijk en snel om te maken. Als korst gebruiken we gewoon bladerdeeg en voor de vulling gaan we de bekende rijstpap uit blik gebruiken. Het resultaat is gewoonweg zalig lekker. Oke, je kan ook zelf je rijstpudding maken. Maar soms mogen we het onszelf ook eens makkelijk maken. In amper 5 a 6min staat deze taart in de oven en no-time ben je aan het smullen. Dus zet alvast een koffietje 😉
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele taarten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rijsttaart?
- Bladerdeeg
- Vanillesuiker en suiker
- Vanille extract
- Eieren
- Zelfrijzende bloem
- Rijstpap (uit blik)
Hoe maak je deze Rijsttaart?
We beginnen met de taartvorm te bekleden met bladerdeeg. Snij het overtollige deeg weg en zet dit dan even opzij.
Dan gaan we de vulling maken van de taart. Hiervoor doen we eerst suiker, vanillesuiker, vanille extract en eitjes in een mengkom. Mix of roer dit alvast even los. Vervolgens doe je er de bloem bij en meng opnieuw goed. Als laatste doe je er de rijstpap uit blik bij en meng nog even goed. Giet dit mengsel in de taartvorm en spreid mooi egaal uit.
Bak de rijstaat mooi gaar en goudbruin in de oven, reken op zo’n 45min baktijd. Hal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen. De rijsttaart is op haar lekkerste als ze nog wat lauw is.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Rijsttaart
Equipment
- 1 taartvorm +/- 24 a 25cm
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 zakjes vanillesuiker (= +/- 20gr)
- 60 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
- 40 gr zelfrijzende bloem
- 2 blikken rijstpap (= 800gr in totaal)
Instructies
- Begin met de oven voor te verwarmen op 180 graden.Bekleed je taartvorm met het bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg. Zet even opzij
- Doe de vanillesuiker, suiker, vanille extract en eitjes in een mengkom. Mix of roer dit even los. Doe er vervolgens de bloem bij en meng opnieuw goed.Als laatste doe je er de rijstpap bij en meng goed. Giet dit mengsel in de taartvorm.
- Bak de taart mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op zo'n 45 baktijd.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.Tip! De rijsttaart is op haar lekkerste als ze nog wat lauw is.