Indiase gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Indiase gehaktballetjes, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en alles in één pan. Een smaakvol Indisch eenpansgerecht op smaak gebracht met Tikka Masala
Naar recept gaan

Indiase gehaktballetjes, een lekker makkelijk receptje dat een smaakvolle upgrade is van de klassieke balletjes in tomatensaus. Dankzij de tikka masala currypasta is er instant smaak, heel veel smaak. Je hebt er geen 101 verschillende kruidenpotjes voor nodig, gewoon 1 potje. Nog heel handig aan dit simpele maaltje is dat alles in één pan gaat, dus weinig afwas. Perfect voor doordeweeks, dus ideaal voor op je volgende weekmenu. En nog heel leuk is dat je deze gehaktballetjes in amper 30min op tafel hebt staan. Dat noem ik een win win win!

Nog meer inspiratie nodig voor receptjes met gehaktballetjes? Check dan ook even deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor Indiase gehaktballetjes, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en alles in één pan. Een smaakvol Indisch eenpansgerecht op smaak gebracht met Tikka Masala

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Indiase gehaktballetjes?

  • Gehakt (kip of gemengd)
  • Tikka masala currypasta
  • Ei
  • Paneermeel
  • Ui & Look
  • Tomatenblokjes
  • Bouillonblokje
  • Kokosmelk (of gewone room)

Hoe maak je deze Indiase gehaktballetjes?

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor meng je het gehakt met een beetje tikka masala currypasta, ei, paneermeel, peper en zout. Vervolgens rol je er balletjes van. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Bak hierin de balletjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin, schep ze dan uit de pan en zet even opzij.

Doe dan opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan. Stoof hierin eerst de ui aan voor zo’n 4min aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg ook wat tikka masala currypasta toe. Roer dit even en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens voeg je tomatenblokjes, bouillonblokje, warm water en kokosmelk toe. Meng opnieuw even en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min. Na zo’n 5min voeg je ook de balletjes toe aan de saus zodat deze verder kunnen garen in de saus. Breng nog even op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Serveer de balletjes met rijst of waanbrood.

Lekker makkelijk recept voor Indiase gehaktballetjes, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en alles in één pan. Een smaakvol Indisch eenpansgerecht op smaak gebracht met Tikka Masala

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Indiase gehaktballetjes, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en alles in één pan. Een smaakvol Indisch eenpansgerecht op smaak gebracht met Tikka Masala

Indiase gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Indiase gehaktballetjes, simpel en snelle doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min en alles in één pan. Een smaakvol Indisch eenpansgerecht op smaak gebracht met Tikka Masala
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 700 gr gehakt (*)
  • 1 tl tikka masala currypasta (**)
  • 1 ei
  • 60 gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie of klontje boter

Saus

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1,5 el tikka masala currypasta
  • 600 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 250 ml kokosmelk (of gewone room)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met het maken van de balletjes.
    Doe hiervoor het gehakt in een mengkom. Voeg er de tikka masala currypasta bij samen met het ei, paneermeel, peper en zout. Meng goed en rol er dan balletjes van.
  • Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter.
    Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
    Schep ze dan uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper want hier gaan we de saus in maken.
  • Voor de saus, gaan we eerst de ui pellen en fijnhakken.
    Pel ook het teentje look.
  • Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan. Stoof hierin eerst de ui voor zo'n 4min aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg de tikka masala currypasta toe. Roer even en laat ook nog zeker een minuutje mee bakken.
    Vervolgens doe je er de tomatenblokjes bij. Gevolgd door het bouillonblokje (verkruimel dit wel eerst even), 200ml warm water en kokosmelk. Roer goed en laat dan voor zo'n 15min zachtjes sudderen. Leg de balletjes na zo'n 5min ook bij in de saus zodat deze ook nog rustig kunnen garen.
    Serveer dan met rijst of naanbrood.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte kippengehakt. Dit kan ook met gemengd gehakt. 
(**) Dit kan je in een potje vinden in de supermarkt. Stuur me een reactie of berichtje als je een duidelijk voorbeeld wenst te zien. 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, klaar in 30min, snel klaar, tikka masala, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.