Indiase gehaktballetjes, een lekker makkelijk receptje dat een smaakvolle upgrade is van de klassieke balletjes in tomatensaus. Dankzij de tikka masala currypasta is er instant smaak, heel veel smaak. Je hebt er geen 101 verschillende kruidenpotjes voor nodig, gewoon 1 potje. Nog heel handig aan dit simpele maaltje is dat alles in één pan gaat, dus weinig afwas. Perfect voor doordeweeks, dus ideaal voor op je volgende weekmenu. En nog heel leuk is dat je deze gehaktballetjes in amper 30min op tafel hebt staan. Dat noem ik een win win win!
Nog meer inspiratie nodig voor receptjes met gehaktballetjes? Check dan ook even deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Indiase gehaktballetjes?
- Gehakt (kip of gemengd)
- Tikka masala currypasta
- Ei
- Paneermeel
- Ui & Look
- Tomatenblokjes
- Bouillonblokje
- Kokosmelk (of gewone room)
Hoe maak je deze Indiase gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor meng je het gehakt met een beetje tikka masala currypasta, ei, paneermeel, peper en zout. Vervolgens rol je er balletjes van. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Bak hierin de balletjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin, schep ze dan uit de pan en zet even opzij.
Doe dan opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan. Stoof hierin eerst de ui aan voor zo’n 4min aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg ook wat tikka masala currypasta toe. Roer dit even en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens voeg je tomatenblokjes, bouillonblokje, warm water en kokosmelk toe. Meng opnieuw even en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min. Na zo’n 5min voeg je ook de balletjes toe aan de saus zodat deze verder kunnen garen in de saus. Breng nog even op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
Serveer de balletjes met rijst of waanbrood.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Indiase gehaktballetjes
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 700 gr gehakt (*)
- 1 tl tikka masala currypasta (**)
- 1 ei
- 60 gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Saus
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1,5 el tikka masala currypasta
- 600 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 bouillonblokje (kip)
- 250 ml kokosmelk (of gewone room)
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met het maken van de balletjes. Doe hiervoor het gehakt in een mengkom. Voeg er de tikka masala currypasta bij samen met het ei, paneermeel, peper en zout. Meng goed en rol er dan balletjes van.
- Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Schep ze dan uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper want hier gaan we de saus in maken.
- Voor de saus, gaan we eerst de ui pellen en fijnhakken. Pel ook het teentje look.
- Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan. Stoof hierin eerst de ui voor zo'n 4min aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg de tikka masala currypasta toe. Roer even en laat ook nog zeker een minuutje mee bakken. Vervolgens doe je er de tomatenblokjes bij. Gevolgd door het bouillonblokje (verkruimel dit wel eerst even), 200ml warm water en kokosmelk. Roer goed en laat dan voor zo'n 15min zachtjes sudderen. Leg de balletjes na zo'n 5min ook bij in de saus zodat deze ook nog rustig kunnen garen.Serveer dan met rijst of naanbrood.Smakelijk