Ovenschotel met gehakt en groenten, een lekker makkelijk receptje dat je na een hele dag werken meteen gaan opfleuren. Dit is echt comfort food dat weinig werk of tijd vraagt. Gemaakt met allemaal heel simpele ingrediënten en smaakmakers. Dus zet deze maar vliegensvlug op je weekmenu, geloof mij dit wordt een hit bij zowel groot als klein. De onderste laag bestaat uit een mix van ui, gehakt, wortelen en erwtjes. Daarop komt een laagje kaas, afgewerkt met pommes duchesse (diepvries).
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotels? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Ovenschotel met gehakt en groenten?
- Ui
- Gehakt (gemengd of kip)
- Wortelen
- Kerriepoeder
- Bloem
- Bouillon
- Room
- Erwtjes
- Geraspte kaas
- Pommes duchesse
Hoe maak je deze Ovenschotel met gehakt en groenten?
Begin met het aanstoven van een fijngesneden ui. Stoof deze voor zo’n 2min aan en voeg dan het gehakt toe. Het gehakt bak je mooi rul. Ondertussen kan je de wortelen schillen en in kleine blokjes snijden. Deze voeg je dan ook toe aan het gehakt. Laat alles nog rustig bakken voor zo’n 4min.
Vervolgens strooi je er wat kerriepoeder bij samen met de bloem. Roer goed en giet er dan al roerend de bouillon bij. Laat dit voor zo’n 4min zachtjes sudderen. Giet er dan room bij en voeg de erwtjes toe. Dit laat je nog een minuutje doorkoken en haal dan van het vuur.
Schep alles in een ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over. Werk af met de pommes duchesse aardappelen en bak voor zo’n 25min in de oven.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Ovenschotel met gehakt en groenten
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gr gehakt (gemengd of kip)
- 4 grote wortelen
- kerriepoeder
- 1/2 el bloem
- 150 ml bouillon (kip of groente)
- 100 ml room
- 250 gr erwtjes (diepvries)
- Geraspte kaas
- Pommes Duchesse (diepvries)
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Pel de ui en hak fijn. Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot met olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui aan voor zo'n 2min, roer regelmatig en laat niet aanbakken. Vervolgens doe je er het gehakt bij en bak mooi rul.
- Terwijl het gehakt aan het bakken is, kan je de wortelen schillen en in kleine blokjes snijden. Voeg deze dan ook toe aan het gehakt. Laat dit nog voor zo'n 4min rustig bakken. Roer regelmatig.Strooi er dan het kerriepoeder (een paar snuifjes) en bloem over. Roer goed. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij. Laat zo'n 5min zachtjes sudderen.Vervolgens giet je er de room bij en voeg ook de erwtjes toe. Laat nog zo'n minuutje doorkoken en haal dan van het vuur.
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Schep alles in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas over. Verdeel er dan pommes duchesse erover. TIP! Tot hier kan je de schotel ook een dag van tevoren maken. Alles laten afkoelen en dan afgedekt in de koelkast zetten. Zet in de oven en bak nog zeker voor zo'n 25min in de oven tot de aardappeltjes beginnen kleuren. Smakelijk