Pudding crumble taart, een lekker makkelijk taartje om eindeloos lang van te genieten tijdens een koude dag. Alleja, ook op een zomerse dag smaakt bij deze hoor đ. Dit taartje heeft het gewoon allemaal. Een heerlijke krokante korst op basis van zanddeeg, binnenin een heerlijke vanillepudding en een krokante crumble. Simpel maar wel heel lekker! Echt een taartje om in het weekend te bakken om er dan extra lang van te genieten bij de koffie of thee.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere taartjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding crumble taart?
- Patisseriebloem
- Suiker & vanillesuiker
- Boter
- Ei
- Vanille puddingpoeder
- Melk
- Zure room
Hoe maak je deze Pudding crumble taart?
We beginnen met het maken van de pudding. Doe een klein deeltje van de melk in een kommetje samen met vanille puddingpoeder. Roer goed tot een glad papje. De rest van de melk en suiker doe je in een kookpotje en breng aan de kook. Giet de warme melk bij het vanillepapje, roer goed los en giet alles terug in het kookpotje. Laat dit al roerend indikken voor zoân 1 a 2min. Haal de pudding dan van het vuur en giet in een kom. Bedek de pudding meteen met plasticfolie, de folie dient de pudding echt te raken. Laat afkoelen tot deze lauw is om verder te gaan. Zet op een iets koelere plaats maar vermijd de koelkast.
Ondertussen kan je het deeg al maken. Hiervoor meng je alvast bloem, suiker en vanillesuiker. Voeg er de zachte boter in blokjes aan toe en en een ei. Kneed, meng of mix (je kan hier je mixer voor gebruiken) tot een kruimelig ietwat plakkerig deeg. Schep 2/3 van het deeg op de bodem van je beklede springvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is.
Als de pudding lauw is, voeg je hier zure room aan toe. Meng goed tot een gladde crĂšme. Giet de pudding over het deeg in de springvorm. Verkruimel de rest van het deeg en strooi dit over de taart. Bak de taart mooi goudbruin in de oven. Reken toch op zoân 50min. Wanneer de taart uit de oven komt, zal ze nog wat ontstabiel zijn maar tijdens het afkoelen zal ze opstijven.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pudding crumble taart
Equipment
- 1 Springvorm 20 a 22cm
Ingrediënten
Korst & crumble
- 300 gr patisseriebloem
- 100 gr suiker
- 1 pakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 150 gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
Pudding
- 1 pakje vanille puddingpoeder (= 50gr)
- 700 ml melk
- 100 gr suiker
- 30 gr vanillesuiker
- 125 gr zure room
Instructies
- Voor de pudding, roer de vanille puddingpoeder los met zo'n 10el melk tot een glad papje.De resterende melk doe je in een kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker en breng zachtjes aan de kook. Roer even zodat de suiker kan oplossen. Giet wat van de warme melk bij het vanillepapje, roer goed los en giet nu alles in de kookpot. Laat al roerend indikken voor zo'n 1 a 2min. Roer goed zodat de bodem niet kan aanbakken. Giet de pudding in een kom. Bedek de pudding met plasticfolie, leg de folie echt direct op de pudding. Zet even apart om ietwat af te koelen. De pudding dient lauw te zijn om verder te gaan.
- Bekleed alvast de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voor het deeg, meng de bloem met suiker en vanillesuiker. Voeg de zachte boter in kleine blokjes toe en doe er ook het ei bij. Meng of kneed tot je een kruimelig ietwat plakkerig deeg krijgt.Doe zo'n 2/3 van het deeg in de springvorm en duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is met deeg.
- Voeg zure room toe aan de lauwe pudding en meng goed. Giet dit over het deeg in de springvorm. Trek het deeg in kleine stukjes en verdeel dit als een crumble over de taart.
- Bak de taart mooi goudbruin in de oven voor zo'n 50min. Als de taart iets te bruin wordt bovenaan, dek dan af met wat aluminiumfolie. Na het bakken, zal de taart nog wat onstevig aanvoelen maar tijdens het afkoelen zal ze mooi stevig worden. Serveer de taart lauw of koud.Smakelijk