Pudding crumble taart

Lekker makkelijk recept voor Pudding crumble taart. Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en crumble proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.
Naar recept gaan

Pudding crumble taart, een lekker makkelijk taartje om eindeloos lang van te genieten tijdens een koude dag. Alleja, ook op een zomerse dag smaakt bij deze hoor 😀. Dit taartje heeft het gewoon allemaal. Een heerlijke krokante korst op basis van zanddeeg, binnenin een heerlijke vanillepudding en een krokante crumble. Simpel maar wel heel lekker! Echt een taartje om in het weekend te bakken om er dan extra lang van te genieten bij de koffie of thee.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere taartjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pudding crumble taart. Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en crumble proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding crumble taart?

  • Patisseriebloem
  • Suiker & vanillesuiker
  • Boter
  • Ei
  • Vanille puddingpoeder
  • Melk
  • Zure room

Hoe maak je deze Pudding crumble taart?

We beginnen met het maken van de pudding. Doe een klein deeltje van de melk in een kommetje samen met vanille puddingpoeder. Roer goed tot een glad papje. De rest van de melk en suiker doe je in een kookpotje en breng aan de kook. Giet de warme melk bij het vanillepapje, roer goed los en giet alles terug in het kookpotje. Laat dit al roerend indikken voor zo’n 1 a 2min. Haal de pudding dan van het vuur en giet in een kom. Bedek de pudding meteen met plasticfolie, de folie dient de pudding echt te raken. Laat afkoelen tot deze lauw is om verder te gaan. Zet op een iets koelere plaats maar vermijd de koelkast.

Ondertussen kan je het deeg al maken. Hiervoor meng je alvast bloem, suiker en vanillesuiker. Voeg er de zachte boter in blokjes aan toe en en een ei. Kneed, meng of mix (je kan hier je mixer voor gebruiken) tot een kruimelig ietwat plakkerig deeg. Schep 2/3 van het deeg op de bodem van je beklede springvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is.

Als de pudding lauw is, voeg je hier zure room aan toe. Meng goed tot een gladde crùme. Giet de pudding over het deeg in de springvorm. Verkruimel de rest van het deeg en strooi dit over de taart. Bak de taart mooi goudbruin in de oven. Reken toch op zo’n 50min. Wanneer de taart uit de oven komt, zal ze nog wat ontstabiel zijn maar tijdens het afkoelen zal ze opstijven.

Lekker makkelijk recept voor Pudding crumble taart. Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en crumble proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Pudding crumble taart. Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en crumble proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.

Pudding crumble taart

Lekker makkelijk recept voor Pudding crumble taart. Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en crumble proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 Springvorm 20 a 22cm

Ingrediënten
  

Korst & crumble

  • 300 gr patisseriebloem
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei

Pudding

  • 1 pakje vanille puddingpoeder (= 50gr)
  • 700 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 30 gr vanillesuiker
  • 125 gr zure room

Instructies
 

  • Voor de pudding, roer de vanille puddingpoeder los met zo'n 10el melk tot een glad papje.
    De resterende melk doe je in een kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker en breng zachtjes aan de kook. Roer even zodat de suiker kan oplossen.
    Giet wat van de warme melk bij het vanillepapje, roer goed los en giet nu alles in de kookpot. Laat al roerend indikken voor zo'n 1 a 2min. Roer goed zodat de bodem niet kan aanbakken. Giet de pudding in een kom. Bedek de pudding met plasticfolie, leg de folie echt direct op de pudding.
    Zet even apart om ietwat af te koelen. De pudding dient lauw te zijn om verder te gaan.
  • Bekleed alvast de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voor het deeg, meng de bloem met suiker en vanillesuiker. Voeg de zachte boter in kleine blokjes toe en doe er ook het ei bij. Meng of kneed tot je een kruimelig ietwat plakkerig deeg krijgt.
    Doe zo'n 2/3 van het deeg in de springvorm en duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is met deeg.
  • Voeg zure room toe aan de lauwe pudding en meng goed. Giet dit over het deeg in de springvorm. Trek het deeg in kleine stukjes en verdeel dit als een crumble over de taart.
  • Bak de taart mooi goudbruin in de oven voor zo'n 50min. Als de taart iets te bruin wordt bovenaan, dek dan af met wat aluminiumfolie. 
    Na het bakken, zal de taart nog wat onstevig aanvoelen maar tijdens het afkoelen zal ze mooi stevig worden. Serveer de taart lauw of koud.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, crumble, pudding, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.