Flan taart met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Flan taart met speculaas, een super simpele en snelle versie. Een heerlijke taart met bladerdeeg korst en een eenvoudige flan vulling met speculaaspasta. In amper 10min staat deze taart in de oven en in no-time voor je neus.
Naar recept gaan

Flan taart met speculaas ofwel een lekker alternatief op de klassieke plantaart. Dit is ook weer zo eentje dat in rijtje past van heerlijke klassiekers en ook één van mijn favorietjes. Hoe kan je zo’n lekker taartje nog lekkerder maken? Heel simpel door speculaas toe te voegen 😃. Dit recept is trouwens de super snelle makkelijke versie. We gebruiken geen gistdeeg, wel gewoon (zelfgekocht) bladerdeeg. Ook de vulling is veel simpeler gehouden. In zo’n 12min heb je dit taartje in de oven staan en het resultaat is gewoon ZA-LIG. Dus bakken maar!

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Flan taart met speculaas, een super simpele en snelle versie. Een heerlijke taart met bladerdeeg korst en een eenvoudige flan vulling met speculaaspasta. In amper 10min staat deze taart in de oven en in no-time voor je neus.
Lekker makkelijk recept voor Flan taart met speculaas, een super simpele en snelle versie. Een heerlijke taart met bladerdeeg korst en een eenvoudige flan vulling met speculaaspasta. In amper 10min staat deze taart in de oven en in no-time voor je neus.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Flan taart met speculaas?

  • Melk
  • Speculaaspasta
  • Eieren
  • Bruine suiker (cassonade of kandijsuiker)
  • Vanille extract
  • Kaneel
  • Slagroom
  • Bladerdeeg
  • Speculaas koekjes

Ter info! Voor de speculaas, ik gebruik hiervoor de bekende speculaas van Heyns. De speculaas waarmee ik ben opgegroeid net zoals iedereen van de regio Herentals. Once you go Heyns Speculaas, you never go back, zo lekker is ie. Dus toen ik door de mensen van Heyns werd gecontacteerd om wat receptjes te creëren met dit bekende Kempen streekproduct was ik heel vereerd. Daar kon ik geen neen tegen zeggen en daarom de komende tijd heel wat speculaas spam.

Hoe maak je deze Flan taart met speculaas ?

Doe de melk en speculaaspasta in een kookpotje. Zet op een zacht vuurtje zodat de speculaaspasta kan smelten. Eenmaal gesmolten en dit een glad papje vormt, haal van het vuur. Laat ietwat afkoelen.

Ondertussen kan je eitjes, suiker, vanille extract en kaneel in mengkom doen. Klop dit op hoge snelheid luchtig en romig voor zo’n 4min. Verlaag dan de snelheid en giet er het melk-speculaas mengsel bij, mix kort. Als laatste voeg je de slagroom toe en meng nog even kort.

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en verwijder het overtollige deeg. Giet het flan mengsel in de vorm. Bak de taart voor zo’n 50 a 60min in de oven tot het flan mengsel ietwat stevig aanvoelt.

Laat de taart in de oven afkoelen voor zo’n 30min met de deur op een kiertje. Haal dan uit de oven en laat zo verder afkoelen. Werk de taart af met wat fijn verkruimelde speculaas koekjes.

Lekker makkelijk recept voor Flan taart met speculaas, een super simpele en snelle versie. Een heerlijke taart met bladerdeeg korst en een eenvoudige flan vulling met speculaaspasta. In amper 10min staat deze taart in de oven en in no-time voor je neus.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Flan taart met speculaas, een super simpele en snelle versie. Een heerlijke taart met bladerdeeg korst en een eenvoudige flan vulling met speculaaspasta. In amper 10min staat deze taart in de oven en in no-time voor je neus.

Flan taart met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Flan taart met speculaas, een super simpele en snelle versie. Een heerlijke taart met bladerdeeg korst en een eenvoudige flan vulling met speculaaspasta. In amper 10min staat deze taart in de oven en in no-time voor je neus.
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 25 a 26cm)

Ingrediënten
  

  • 500 ml melk (*)
  • 200 gr speculaaspasta
  • 4 eieren
  • 80 gr bruine suiker (cassonade of kandijsuiker)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl kaneel
  • 100 ml slagroom
  • 1 vel bladerdeeg
  • 5 a 6 speculaas koekjes

Instructies
 

  • Doe de melk en speculaaspasta in een kookpotje. Zet op een zacht vuurtje zodat de speculaaspasta kan smelten. Roer af en toe.
    Wanneer dit een glad papje vormt, haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Doe de eitjes in een mengkom samen met bruine suiker, vanille extract en kaneel. Klop dit op hoge snelheid tot een luchtige romige massa voor zo'n 4min.
    Verlaag dan de snelheid en giet er het melk-speculaas mengsel bij. Meng kort
    Als laatste giet je er de slagroom bij. Mix nog even kort
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
    Bekleed je taartvorm met bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg.
    Giet het flan mengsel in de vorm en zet dan in de oven. Bak de taart voor zo'n 50 a 60min tot de flan ietwat stevig aanvoelt.
    Laat de taart eerst rustig in de oven afkoelen met de deur op een kiertje (voor zo'n 30min. Haal ze dan uit de oven en laat ze zo verder afkoelen.
    Werk de taart af met wat verkruimelde speculaas koekjes.
    Smakelijk

Notities

(*) Het lekkerste is om deze te maken met volle melk. Maar met halfvolle melk lukt het ook. 
Trefwoord bladerdeeg, dessert, flantaart, gebak, snel klaar, speculaas, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.