Kip met paprika en roomkaas, een makkelijk en snel eenpansgerecht dat perfect is om op je volgend weekmenu te zetten. Simpelheid troef bij dit receptje, simpel maar super lekker van smaak en klaar in amper 30min. Een maaltje dat bestaat uit kipblokjes en paprika in een lekker sausje op smaak gebracht met wat curry, tomatenpuree en roomkaas. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten tover je in no-time een heerlijk gerechtje op tafel. Ideaal dus voor doordeweeks op tafel te zetten.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip met paprika en roomkaas?
- Kipfilet
- Ui & look
- Paprika
- Kerriepoeder
- Tomatenpuree
- Bloem
- Bouillon (kip of groente)
- Roomkaas
Hoe maak je deze Kip met paprika en roomkaas?
Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Verhit een ruime hoge pan met wat olijfolie of klontje boter en bak hierin kort de kipblokjes aan. Kruid ze met peper en zout. Bak ze kort en schep dan uit de pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin.
Verhit dan opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan. Stoof hierin fijngehakte ui en paprika eerst aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat deze niet kunnen aanbakken. Vervolgens pers je er een teentje look boven uit. Voeg ook tomatenpuree en kerriepoeder toe. Roer goed en laat dit een minuutje mee bakken.
Strooi er dan de bloem over en roer goed. Vervolgens giet je er al roerend de warme bouillon bij. Voeg ook de kipblokjes terug toe. Laat dit zo’n 7 a 8min zachtjes sudderen. Als laatste voeg je de roomkaas toe en laat deze rustig smelten. Roer nog even goed en brengen eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveertip! Lekker met pasta of rijst

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kip met paprika en roomkaas
Ingrediënten
- 3 (grote) kipfilets
- 1 ui
- 2 paprika's
- 1 teentje look
- 1/4 tl kerriepoeder
- 2 el tomatenpuree
- 1 el bloem
- 350 ml bouillon (kip
- 2 a 3 el roomkaas
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Begin met de kipfilets in kleine stukjes te snijden. Verhit alvast een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boterBak hierin alvas kort de kipblokjes. Kruid ze met wat peper en zout. Deze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en zet even opzijMaak de pan niet proper
- Pel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Pel het teentje look.
- Doe opnieuw wat olijfolie of klontje boter in dezelfde pan. Stoof hierin de ui en paprika eerst aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de de groentjes niet aanbakken. Pers er dan het teentje look boven uit. Voeg ook kerriepoeder en tomatenpuree toe. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Giet er al roerend de bouillon bij. Doe er ook de kipblokjes bij. Laat zo'n 7 a 8 min zachtjes sudderen. Als laatste voeg je de roomkaas toe en laat deze rustig smelten. Roer nog even goed, breng op smaak met peper en zout. Serveer danServeertip > Lekker met rijst of pastaSmakelijk
Super lekker, saus wel gemixt voor moeilijke eter 😁. Was een succes!