Rijst taartjes met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Rijst taartjes met rabarber, ideaal als voedzaam tussendoortje na het sporten of als dessertje voor bij de koffie. Een simpel en snel gebakje met een krokante bladerdeeg bodem, een smeuïge rijst vulling en binnenin wat rabarbercompote of confituur.

Rijst taartjes met rabarber, een makkelijk tussendoortje om uren naar uit te kijken. Een klassieker maar eentje die je gewoon niet beu kan geraken. Ja, zo’n lekker rijsttaartje dat smaakt nu eens altijd. Super lekker voor bij de koffie of als tussendoortje voor na het sporten. Een ideale manier om terug wat energie op te doen. Deze taartjes kan je echt super makkelijk zelf maken. Je maakt hiervoor een heerlijke rijstpap met veel vanille. Vervolgens bekleed je de vormpjes met bladerdeeg. Om ze nog wat lekkerder te maken, heb ik wat rabarber confituur op de bodem gesmeerd. Daarop komt de rijstpudding en bakken maar. Simpel en vooral snel klaar!

Nog meer lekkere ideetjes met rabarber? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Rijst taartjes met rabarber, ideaal als voedzaam tussendoortje na het sporten of als dessertje voor bij de koffie. Een simpel en snel gebakje met een krokante bladerdeeg bodem, een smeuïge rijst vulling en binnenin wat rabarbercompote of confituur.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rijst taartjes met rabarber?

  • Dessertrijst
  • Melk : je kan hier het best halfvolle of volle melk voor gebruiken (geen magere). Het lekkerste om rijstpap te maken is verse melk bij de boer gaan halen.
  • Suiker & vanillesuiker
  • Vanillestokje
  • Vanille puddingpoeder
  • Zeste van sinaasappel
  • Ei
  • Bladerdeeg : ik gebruikte hier kleine individuele plakjes bladerdeeg. Je kan ook één grote vel gebruiken om dan in kleinere porties te snijden
  • Rabarber compote of confituur : je kan hier ook een andere (homemade) confituur voor gebruiken.

Hoe maak je deze Rijst taartjes met rabarber?

Begin met het maken van de rijstpap. Doe hiervoor 2/3 van de melk in een kookpotje samen met de rijst en de zaadjes van vanillestok (+ lege vanillestok). Breng zachtjes aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de rijst gaar is. Roer regelmatig.

Terwijl de rijst aan het garen is, kan je de rest van de melk losroeren met vanille puddingpoeder. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de suiker, vanillesuiker en het papje van het puddingpoeder toe. Roer goed zodat de rijstpap ietwat kan indikken. Haal dan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast dan wordt deze te hard.

Ondertussen kan je de taartvormpjes bekleden met bladerdeeg. Smeer over de bodem wat van de compote of confituur.

Wanneer de rijstpap is afgekoeld, voeg je het eigeel toe samen met wat zeste van sinaasappel. Roer goed. Vervolgens klop je het eiwit stijf op in een aparte kom. Spatel dit dan onder de rijstpap. Verdeel dan de rijstpudding over de vormpjes. Bak de taartjes mooi goudbruin voor zo’n 25min.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat afkoelen. Je kan deze zowel lauw als koud serveren.

Lekker makkelijk recept voor Rijst taartjes met rabarber, ideaal als voedzaam tussendoortje na het sporten of als dessertje voor bij de koffie. Een simpel en snel gebakje met een krokante bladerdeeg bodem, een smeuïge rijst vulling en binnenin wat rabarbercompote of confituur.
Lekker makkelijk recept voor Rijst taartjes met rabarber, ideaal als voedzaam tussendoortje na het sporten of als dessertje voor bij de koffie. Een simpel en snel gebakje met een krokante bladerdeeg bodem, een smeuïge rijst vulling en binnenin wat rabarbercompote of confituur.

Rijst taartjes met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Rijst taartjes met rabarber, ideaal als voedzaam tussendoortje na het sporten of als dessertje voor bij de koffie. Een simpel en snel gebakje met een krokante bladerdeeg bodem, een smeuïge rijst vulling en binnenin wat rabarbercompote of confituur.
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6 taartjes

Equipment

  • 6 taartvormpjes

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes bladerdeeg (*)
  • Rabarbercompote of confituur (**)

Rijstpudding

  • 75 gr dessertrijst
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 el vanille puddingpoeder
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (=+/- 10gr)
  • 1 ei
  • 1 tl zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Begin met het maken van de rijstpap.
    Doe de rijst in een kookpotje samen met 2/3 van de melk en de zaadjes van vanillestok (+ lege vanillestok). Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 40min zachtjes garen tot de rijst mooi gaar is. Roer regelmatig
  • Doe de resterende melk in een kom samen met het puddingpoeder. Roer dit goed los tot een glad papje.
    Wanneer de rijst gaar is, voeg de suiker toe samen met het papje van puddingpoeder. Roer goed zodat de rijstpap kan indikken. Haal dan van het vuur en laat afkoelen (op kamertemperatuur)
  • Bekleed ondertussen de vormpjes met bladerdeeg en smeer wat van de compote (of confituur) over de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Wanneer de rijstpap is afgekoeld, roer er het eigeel onder samen met wat zeste van sinaasappel.
    Klop het eiwit stijf op en spatel onder de rijstpap.
    Verdeel over de vormpjes.
  • Bak de taartjes voor zo’n 25min in de oven.
    Haal uit de oven en laat afkoelen. Ik vind ze het lekkerste als ze nog wat warm zijn 😁

Notities

(*) Ik gebruik hier individuele plakjes bladerdeeg die je bij supermarkten in de diepvries kan vinden. Of gebruik 1 grote vel en snij dan in porties om de vormpjes te vullen. 
(**) Ik had nog rabarber compote over van dit recept. Misschien heb je zelf wel je eigen receptje voor rabarber compote of misschien maak je wel zelf je rabarber confituur. Deze kan je daar perfect voor gebruiken. Je kan hier ook een confituur gebruiken van ander fruit
Trefwoord bakken, bladerdeeg, dessert, rabarber, rijst, rijstpap, rijstpapier, snel klaar, tussendoortje, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.