Gezonde appelcake

Lekker makkelijk recept voor Gezonde appelcake, simpel snel recept. Eenvoudige cakejes perfect als gezond ontbijt of gezond tussendoortje. Een appel cake zonder boter, zonder eieren en op basis van appelmoes.
Naar recept gaan

Gezonde appelcake, van een heerlijk begin van de dag gesproken. Yes, dat lees je goed, met deze cakejes kan je perfect ontbijten. Of maak ze als tussendoortje. Of gewoon voor eender welk moment wanneer je een opkikkertje nodig hebt. Ze zijn super makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Klinkt goed he! En ze zijn gemaakt zonder eieren, zonder boter, wel op basis van appelmoes. En ze zijn gewoonweg super lekker.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere makkelijke receptjes met appel? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gezonde appelcake, simpel snel recept. Eenvoudige cakejes perfect als gezond ontbijt of gezond tussendoortje. Een appel cake zonder boter, zonder eieren en op basis van appelmoes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gezonde appelcake?

  • Zelfrijzende bloem
  • Amandelmeel
  • Kaneel
  • Suiker
  • Appelmoes
  • Melk (gewone of plantaardige)
  • Vanille extract
  • Appel

Hoe maak je deze Gezonde appelcake?

We beginnen met het mengen van de zelfrijzende bloem met amandelmeel en kaneel. Dit zet je dan even opzij.

Vervolgens doe je suiker, appelmoes, melk en vanille extract in een mengkom. Dit mix je of roer je even los tot een glad mengsel. Hier doe je dan het bloem mengsel bij. Dit mix je of roer je opnieuw tot een glad mengsel.

Schil de appel(en), verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. De blokjes appel voeg je toe aan het deeg en meng nog even kort.

Verdeel het deeg over de vormpjes. De vormpjes vul je voor slechts 3/4 omdat ze nog zullen rijzen tijdens het bakken. Vervolgens bak je de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op een baktijd van zo’n 30min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
TIP! Eenmaal de cakejes zijn afgekoeld, bewaar ze luchtdicht.

Lekker makkelijk recept voor Gezonde appelcake, simpel snel recept. Eenvoudige cakejes perfect als gezond ontbijt of gezond tussendoortje. Een appel cake zonder boter, zonder eieren en op basis van appelmoes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Gezonde appelcake, simpel snel recept. Eenvoudige cakejes perfect als gezond ontbijt of gezond tussendoortje. Een appel cake zonder boter, zonder eieren en op basis van appelmoes.

Gezonde appelcake

Lekker makkelijk recept voor Gezonde appelcake, simpel snel recept. Eenvoudige cakejes perfect als gezond ontbijt of gezond tussendoortje. Een appel cake zonder boter, zonder eieren en op basis van appelmoes.
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 8 cakejes

Equipment

  • Cupcake of muffin bakvorm (of 1 klassieke cakevorm)

Ingrediënten
  

  • 125 gr zelfrijzende bloem (+ extra snufje bakpoeder)
  • 115 gr amandelmeel
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 gr suiker
  • 125 gr appelmoes
  • 115 ml melk (gewone of plantaardige melk)
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 a 2 appelen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Ik gebruikte een siliconen muffin bakvorm. Deze hoef je niet eerst in te vetten.
    Gebruik je een metalen muffin of cupcake bakvorm, bekleed deze dan eerst met papieren vormpjes.
    Gebruik je een klassieke cakevorm, vet deze dan goed in en bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Doe alvast de zelfrijzende bloem, amandelmeel en kaneel in een kom. Dit meng je alvast even en zet even opzij.
  • Vervolgens neem je een mengkom. Hierin doe je de suiker, appelmoes, melk en vanille extract. Dit roer je of of mix je even los tot een glad mengsel.
    Doe er dan het bloem mengsel bij en meng of mix opnieuw goed tot een glad mengsel.
    Schil de appel(en), verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Dit voeg je toe aan het deeg. Meng nog even kort.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze voor zo'n 3/4 omdat ze tijdens het bakken nog wat zullen rijzen.
  • Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 30min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Eenmaal afgekoeld, bewaar ze luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord amandelmeel, appel, bakken, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.