Gezonde appelcake, van een heerlijk begin van de dag gesproken. Yes, dat lees je goed, met deze cakejes kan je perfect ontbijten. Of maak ze als tussendoortje. Of gewoon voor eender welk moment wanneer je een opkikkertje nodig hebt. Ze zijn super makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Klinkt goed he! En ze zijn gemaakt zonder eieren, zonder boter, wel op basis van appelmoes. En ze zijn gewoonweg super lekker.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere makkelijke receptjes met appel? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gezonde appelcake?
- Zelfrijzende bloem
- Amandelmeel
- Kaneel
- Suiker
- Appelmoes
- Melk (gewone of plantaardige)
- Vanille extract
- Appel
Hoe maak je deze Gezonde appelcake?
We beginnen met het mengen van de zelfrijzende bloem met amandelmeel en kaneel. Dit zet je dan even opzij.
Vervolgens doe je suiker, appelmoes, melk en vanille extract in een mengkom. Dit mix je of roer je even los tot een glad mengsel. Hier doe je dan het bloem mengsel bij. Dit mix je of roer je opnieuw tot een glad mengsel.
Schil de appel(en), verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. De blokjes appel voeg je toe aan het deeg en meng nog even kort.
Verdeel het deeg over de vormpjes. De vormpjes vul je voor slechts 3/4 omdat ze nog zullen rijzen tijdens het bakken. Vervolgens bak je de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op een baktijd van zo’n 30min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
TIP! Eenmaal de cakejes zijn afgekoeld, bewaar ze luchtdicht.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Gezonde appelcake
Equipment
- Cupcake of muffin bakvorm (of 1 klassieke cakevorm)
Ingrediënten
- 125 gr zelfrijzende bloem (+ extra snufje bakpoeder)
- 115 gr amandelmeel
- 1/2 tl kaneel
- 50 gr suiker
- 125 gr appelmoes
- 115 ml melk (gewone of plantaardige melk)
- 1/2 tl vanille extract
- 1 a 2 appelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruikte een siliconen muffin bakvorm. Deze hoef je niet eerst in te vetten. Gebruik je een metalen muffin of cupcake bakvorm, bekleed deze dan eerst met papieren vormpjes.Gebruik je een klassieke cakevorm, vet deze dan goed in en bekleed de binnenkant met bakpapier.
- Doe alvast de zelfrijzende bloem, amandelmeel en kaneel in een kom. Dit meng je alvast even en zet even opzij.
- Vervolgens neem je een mengkom. Hierin doe je de suiker, appelmoes, melk en vanille extract. Dit roer je of of mix je even los tot een glad mengsel. Doe er dan het bloem mengsel bij en meng of mix opnieuw goed tot een glad mengsel.Schil de appel(en), verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Dit voeg je toe aan het deeg. Meng nog even kort.
- Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze voor zo'n 3/4 omdat ze tijdens het bakken nog wat zullen rijzen.
- Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 30min.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.Eenmaal afgekoeld, bewaar ze luchtdichtSmakelijk