Vis in romige groentesaus, een lekker makkelijk eenpansgerechtje om de komende weken zeker op je weekmenu te zetten. Een lekker stukje vis in een simpel en snel sausje bomvol groentjes. En dat allemaal in één pan en ook nog eens klaar in 30min. Ik koos voor een stukje kabeljauw. Wil je het iets budgetvriendelijke dan kan je hier ook koolvis of schelvis gebruiken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vis in romige groentesaus?
- Visfilets (kabeljauw, koolvis, schelvis, …)
- Prei
- Paprika
- Wortel
- Venkel
- Courgette
- Tomatenpuree
- Bouillonblokje (kip of groente)
- Room
Hoe maak je deze Vis in romige groentesaus?
We beginnen met het kort bakken van de visfilets. Kruid de filets eerst met peper en zout. Dan bak je ze heel kort (max 2min) langs beide kanten in een pan met olijfolie of klontje boter. Schep ze dan uit de pan en zet even opzij. De vis hoeft nog niet gaar te zijn binnenin.
Vervolgens kan je de groentjes fijn snijden. De prei was je eerst en hak dan fijn. Bij de paprika verwijder je eerst de zaadjes en snij dan in kleine blokjes. De wortelen schil je eerst en snij dan in kleine blokjes. Ook de venkel hak je fijn. De courgette snij je in kleine blokjes.
Verhit opnieuw dezelfde pan met wat olijfolie of klontje boter. Hierin bak je eerst de prei, paprika, wortel en venkel aan voor zo’n 4 a 5min. Regelmatig roeren is de boodschap zodat de groentjes niet aanbakken. Dan voeg je de courgette toe en laat deze ook nog zeker een minuutje bakken.
Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe, roer eerst goed los en laat ook een minuutje mee bakken.
Doe er dan het bouillonblokje bij samen met zo’n 300ml warm water. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen voor zo’n 8 a 10min.
Giet er de room bij, roer goed los en laat dit nog zo’n 2 a 3min doorkoken. Dan zet je het vuur zachtjes en leg de vis tussen groentjes en in de saus. Laat de vis zo nog rustig garen voor zo’n 5 a 8min (dit is afhankelijk van de grote van de vis).
Zeker nog even proeven en breng verder op smaak met peper en zout.
Lekker met puree, kroketten of pasta

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Vis in romige groentesaus
Ingrediënten
- 4 visfilets (kabeljauw, koolvis, schelvis, …)
- 1 prei
- 1 paprika
- 3 wortelen
- 1 kleine venkel
- 1 kleine courgette
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 bouillonblokje (vis of groente)
- 150 ml room
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- We beginnen met het heel kort aanbakken van de vis in een ruime hoge pan of stoofpot. Verhit hiervoor een royale scheut olijfolie of klontje boter in de pan of stoofpot.Kruid de visfilets met peper en zout.Bak heel kort langs beide kanten de visfilets aan (max 2x per kant). De vis hoeft nog niet gaar te zijn binnenin. Deze gaat nog verder garen met de groentjes en saus. Schep de vis uit de pan en zet even opzij. De pan hoef je niet proper te maken. Hierin gaan we zo dadelijk gewoon de groentjes bakken en saus maken.
- Vervolgens gaan we de groentjes fijnsnijden. In dit receptje vind ik het lekkerder dat ze extra fijn zijn. Was de prei en hak fijn Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in fijne blokjes. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.Snij de venkel heel fijn. Ook de courgette snij je in kleine blokjes.
- Verhit nu opnieuw dezelfde pan met olijfolie en of klontje boter. Hierin gaan we eerste de prei, paprika, wortel en venkel bakken voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. Dan voeg je de courgette toe en laat deze ook nog een minuutje mee bakken.Vervolgens doe je er de tomatenpuree bij, roer goed los en laat deze ook nog een minuutje mee bakken. Doe er het bouillonblokje bij samen met zo’n 300ml warm water. Dit laat je nu zo’n 8 a 10min zachtjes sudderen. Dan giet je er de room bij, roer goed los en laat dit ook nog zo’n 2 a 3min doorkoken. Zet het vuur dan heel zachtjes. Leg de vis tussen de groentjes en de saus. Laat nog zo’n 5 a 8min (afhankelijk van de grote van de vis). Proef nog even en breng op smaak met peper en zout. Serveer met pasta, puree of kroketten. Smakelijk
Lekker en gezond recept…..merci