Yoghurt cake met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt cake met blauwe bessen, simpel snel gebak voor bij de koffie of thee. Heerlijk lichte luchtige cake zonder boter afgewerkt met een yoghurt crème. Eenvoudige dagelijkse kost
Naar recept gaan

Yoghurt cake met blauwe bessen, omdat een lekkere cakeje tijdens de herfst niet mag ontbreken. Tijdens de ochtend gezellig aan het bakken gaan. Gevolgd door een gezellige herfstwandeling. En dan gezellig in de zetel met een koffietje of warme choco en een stuk van deze lichte luchtige cake. Dat noem ik nu eens een geslaagde herfstdag. En dit receptje is ook meer dan geslaagd. Een cake zonder boter maar wel op en top smaak en yumminess.

TIP! Ik maakte deze cake nu met blauwe bessen. Je kan deze ook vervangen door appel of peer.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke cake receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt cake met blauwe bessen, simpel snel gebak voor bij de koffie of thee. Heerlijk lichte luchtige cake zonder boter afgewerkt met een yoghurt crème. Eenvoudige dagelijkse kost

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt cake met blauwe bessen?

  • Suiker
  • Zeste van citroen 
  • Blauwe bessen 
  • Eieren
  • Vanille extract
  • Zonnebloemolie
  • Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt) 
  • Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • Vanille puddingpoeder of maizena
  • Mascarpone
  • Poedersuiker 
  • Slagroom

Hoe maak je deze Yoghurt cake met blauwe bessen?

We beginnen met de suiker en citroen zeste in een mengkom te doen. Dit meng je even en laat dan zo’n 5min staan. Zo gaat de citroensmaak ietwat meer doorsmaken. 

Ondertussen kan je de blauwe bessen gaan pletten. Dit gaat ervoor zorgen dat niet alle bessen naar de bodem zakken. Je doet gewoon de blauwe bessen op een bord en plet deze een beetje met een vork. Dit hoeft geen moes te vormen. Gewoon even op de bessen duwen is genoeg. Dit zet je dan even opzij. 

Vervolgens doe je de eitjes en vanille extract bij de suiker in de mengkom. Dit mix je op hoge snelheid luchtig en romig voor zo’n 3 a 4min. Doe er dan de zonnebloemolie en yoghurt bij en mix nog even op hoge snelheid. Dan verlaag je de snelheid van de mixer naar de laagste stand. Voeg de bloem, bakpoeder en puddingpoeder toe. Dit mix je nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit

Als laatste voeg je de bessen toe en meng nog even kort met een spatel. 

Giet het deeg in een bakvorm en bak de cake mooi gaar en goudbruin. Reken op zo’n 45 a 50min. Dit is afhankelijk van je bakvorm en je oven. 

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Voor de yoghurt crème er bovenop, je kan deze op voorhand maken. Maar de cake insmeren doe je best pas vlak voor het serveren.

Om deze crème te maken, doe je mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast tot een gladde massa. Als laatste giet je er de slagroom bij. Dit klop je dan op tot een ietwat stevige mousse. 

Werk de cake af met de crème en extra blauwe bessen.

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt cake met blauwe bessen, simpel snel gebak voor bij de koffie of thee. Heerlijk lichte luchtige cake zonder boter afgewerkt met een yoghurt crème. Eenvoudige dagelijkse kost

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt cake met blauwe bessen, simpel snel gebak voor bij de koffie of thee. Heerlijk lichte luchtige cake zonder boter afgewerkt met een yoghurt crème. Eenvoudige dagelijkse kost

Yoghurt cake met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Yoghurt cake met blauwe bessen, simpel snel gebak voor bij de koffie of thee. Heerlijk lichte luchtige cake zonder boter afgewerkt met een yoghurt crème. Eenvoudige dagelijkse kost
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm of cakevorm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
    Ik gebruikte een siliconen bakvorm dus hoefde deze niet eerst in te smeren of te bekleden met bakpapier.
    Gebruik je een metalen vorm, vet deze dan eerst goed in. Of bekleed deze met bakpapier 
  • Begin met de suiker en zeste van citroen in een mengkom te doen. Roer dit even goed door en laat zo’n 5min staan. Zo gaat de citroensmaak ietwat meer doorsmaken. 
  • Vervolgens gaan we de blauwe bessen pletten. Dit gaat er voor zorgen dat de blauwe bessen niet allemaal naar beneden zakken tijdens het bakken. 
    Je doet gewoon de bessen in een bord en plet ze een beetje met een vork. Dit hoeft geen moes te vormen. Gewoon even ietwat platter duwen met een vork. Zet even opzij. 
  • Doe de eitjes en vanille extract bij in de mengkom bij de suiker. Mix dit op hoge snelheid licht en luchtig voor zo’n 3 a 4min. 
    Vervolgens doe je er de zonnebloemolie en yoghurt bij en mix nog even op hoge snelheid tot een glad mengsel. 
    Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en puddingpoeder bij. Mix tot een mooi glad beslag en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem kan je nog even met een spatel even mengen.
    Als laatste doe je er de geplette bessen bij en meng nog even kort met een spatel.
  • Schep het deeg in de bakvorm en zet dan in de oven. Bak de cake voor zon’ 45 a 50min tot deze mooi gaar en goudbruin gebakken is.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. 
  • De cake insmeren met de yoghurt crème, doe je best pas vlak voor het serveren. Je kan de crème wel al even op voorhand maken. 
    Doe de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Dit mix je alvast tot een gladde crème. Giet er dan de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige mousse. 
    Vlak voor het serveren, smeer je de bovenkant van de cake in met de crème. Werk af met blauwe bessen
    Smakelijk. 
Trefwoord bakken, blauwe bessen, cake, dessert, gebak, snel klaar, voor bij de koffie, yoghurt, yoghurtcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.