Pasta met paprikasaus en gehaktballetjes, een makkelijke herfstig receptje voor op je volgend weekmenu. Heerlijk hartverwarmend comfort food, dit type van super makkelijke recepten daar hou ik nu eens echt van. Ik hou van de herfst, een seizoen dat draait om gezelligheid. En dit is een super gezellige gerechtje, eentje waar je een hele dag naar kan uitkijken. Dat komt ook grotendeels door de gehaktballetjes, luie gehaktballetjes zonder te rollen trouwens. Een receptje dat je eenvoudig op voorhand kan maken en is gewoon klaar in 30min. Love it!
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met paprikasaus en gehaktballetjes?
- Ui
- Rode paprika’s
- Look
- Tomatenpuree
- Oregano (gedroogd)
- Bouillonblokje
- Mascarpone
- Pasta
- Worsten
Hoe maak je deze Pasta met paprikasaus en gehaktballetjes?
We beginnen met het pellen van de ui en in kleinere stukken te snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we dit toch gaan glad mixen.
Bij de paprika’s verwijder je eerst de zaadjes en zaadlijsten en snij dan in kleinere stukken. Ook hier hoeft het niet super fijn te zijn.
Vervolgens verhit je een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Hierin bak je de ui en rode paprika voor zo’n 3 a 4min. Probeer regelmatig te roeren zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden.
Ondertussen kan je de look pellen. Deze pers je dan uit boven de groentjes. Hier voeg je dan ook de tomatenpuree en oregano aan toe. Roer even en laat dan een minuutje mee bakken. Doe er dan het bouillonblokje bij samen met zo’n 250 a 300ml warm water. De groentjes moeten ietwat onderstaan. Dit laat je dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min.
Ondertussen kan je de balletjes bakken. Hiervoor verhit je een ruime pan met een scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat in de pan vallen. Dit zijn de gehaktballetjes, niet perfect rond wel lekker en makkelijk. Deze bak je dan rondom mooi goudbruin en binnenin gaar.
Vervolgens kan je ook de pasta al gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Op het laatste kan je eventueel nog wat pastawater apart houden.
Eenmaal gaar, giet dan af.
Dan ga je de groentjes mixen tot een gladde saus. Proef even en breng verder op smaak met peper en zout. Nu doe je er ook de mascarpone bij en laat deze smelten door de warmte. Roer dan goed door.
Als laatste voeg je de pasta en balletjes toe, meng nog even en serveer dan.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met paprikasaus en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 (grote) ui
- 3 rode paprika's
- 2 teentjes look
- 1 kl tomatenpuree
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 bouillonblokje (groente of kip)
- 125 gr mascarpone
- 350 gr pasta
- 3 a 4 worsten (ik gebruikte kippenworsten)
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met het pellen van de ui en hak in stukjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn aangezien we de saus toch gaan glad mixen.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij in stukken. Ook dit hoeft niet super fijn te zijn.
- Verhit een stoofpot met royale scheut olijfolie. Doe er de ui en paprika in. Bak deze voor zo’n 3 a 4min. Probeer regelmatig te roeren zodat deze niet te hard aanbakken of te bruin worden.
- Ondertussen pel je de teentjes look en pers deze dan uit boven de groentjes. Voeg ook de tomatenpuree en oregano toe. Roer even en laat dit ook nog een minuutje meebakken.
- Vervolgens voeg je het bouillonblokje toe samen met 250 a 300ml warm water. De groentjes moeten net onderstaan. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min.
- Ondertussen kan je de balletjes bakken. Verhit een ruime pan met een scheut olijfolie. Duw toefjes gehakt uit de worsten en laat ze in de pan vallen. Dit zijn je balletjes. Ze zijn niet perfect rond wel lekker en makkelijk. Bak deze rondom mooi goudbruin en gaar binnenin.
- Kook ondertussen ook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Je kan eventueel op het laatste nog wat van het pastawater apart houden.Eenmaal gaar, giet dan af.
- Mix vervolgens de groentjes tot een gladde saus. Proef even en breng op smaak met peper en zout. Doe er de mascarpone bij en laat deze smelten door de warmte. Roer goed tot een gladde saus.Doe er dan de pasta bij en meng goed. Wil je het allemaal smeuïger, doe er nog wat van het pastawater bij. Als laatste doe je er de balletjes bij.Serveer dan.