Amandelcake met kiwibessen

Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.
Naar recept gaan

De kiwibessen zijn terug in business! Of moet ik zeggen terug in het seizoen? Langs de buitenkant zien ze eruit als een ietwat grotere groene bes en aan de binnenkant zijn het kleine kiwi’s. Ze zijn misschien wel klein, het zijn wel enorme Vitamine C bommetjes. Super gezond, zoet, sappig, lekker, veelzijdig en een product uit ons eigen Belgielandje. Kortom dit besje heeft alles en omdat ie zo veelzijdig is kan je er alle kanten mee op. Als hapklare snack, bij je ontbijt met wat yoghurt, in een hartige salade of maak er deze makkelijke en gezonde amandelcake met kiwibessen mee.

De kiwibessen zijn momenteel volop in het seizoen. Dat seizoen loopt maar van september tot oktober, dat is vrij kort dus geniet er nu ten volle van! Vorig jaar maakte ik al 3 receptjes met dit superfruit en kreeg vaak de vraag “mag ik die schil opeten?”? Ja, je mag de schil gewoon mee opeten. Op het eerste zicht ziet deze er vrij dik uit maar ze smelt bijna gewoon weg in je mond.

Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.

Hoe maken we deze amandelcake met kiwibessen?

We beginnen met het mengen van de droge ingrediënten namelijk amandelmeel, vanille puddingpoeder en bakpoeder. Zet even opzij.
Halveer ook alvast de kiwibessen.
TIP! Als de kiwibessen uit het seizoen zijn dan kan je deze ook vervangen door bijvoorbeeld mango, bessen, appelen of peren.

Meng vervolgens de natte ingrediënten nl. eieren, agavesiroop, zeste van sinaasappel, yoghurt, vanille extract en gesmolten kokosolie. Je kan dit best met je keukenmachine doen als je deze hebt of gebruik een handmixer. Mix niet te lang, gewoon tot je een mooi glad papje hebt. Voeg er de droge ingrediënten aan toe en mix tot een mooi glad deeg. Perfect glad ga je het sowieso niet krijgen door het amandelmeel. Dit zal altijd zorgen voor een korrel.
TIP! Je kan de agavesiroop vervangen door honing of maple syrup.

Schep de helft van het deeg in een beklede bakvorm. Zorg dat de bodem volledig bedekt is met het deeg. Verdeel hierover de helft van de gehalveerde kiwibessen. Schep er het resterende deeg over en verdeel er de overige kiwibessen over. Werk af met amandelschaafsel. Bak de amandelcake mooi goudbruin en gaar in de oven.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar luchtdicht.

Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.
Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.

Amandelcake met kiwibessen

Deze gezonde en glutenvrije Amandelcake met kiwibessen is ideaal voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Deze cake is op basis van amandelmeel en yoghurt en wordt afgewerkt met de heerlijke kiwibessen. Als deze niet meer in het seizoen zijn, kan je hier eender welk fruit voor gebruiken.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm of springvorm (+/- 18 a 20cm)

Ingrediënten
  

  • 200 gr amandelmeel
  • 80 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 6 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 65 gr agavesiroop (of honing)
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 200 gr yoghurt (stevige yoghurt)
  • 2 tl vanille extraxt
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • kiwibessen
  • amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van de cakevorm of springvorm met bakpapier.
  • Meng alvast eerste de droge ingrediënten namelijk amandelmeel, puddingpoeder en bakpoeder.
    Je kan ook de kiwibessen alvast halveren.
  • Doe de natte ingrediënten in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) namelijk eieren, agavesiroop, zeste, yoghurt, vanille extract en gesmolten kokosolie. Mix dit los tot een glad papje voor zo'n 1min.
    Doe er de droge ingrediënten bij en mix op lage snelheid tot alles is gemengd. Meng vooral niet te lang.
  • Schep de helft van het deeg op de bodem van de vorm, spreid goed uit zodat de hele bodem bedekt is. Strooi hierover de helft van de gehalveerde kiwibessen. Schep er de andere helft van het deeg over. Spreid goed uit en werk af met de resterende kiwibessen en amandelschaafsel.
    Bak de cake mooi goudbruin voor zo'n 40 a 45min in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar dan luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord amandelcake, amandelmeel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, kiwibes, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.